Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Nevruz’un çözüm sürecinde önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. Akdoğan, Bu sürecin sahibi AK Parti iktidarıdır. AK Parti ne kadar güç kazanırsa süreç o kadar hızlı yol alır, yeni anayasa yapımı o kadar kolay olur. Bu yüzden diğer partilerin ne olduğundan daha önemli olan sürecin lokomotifi olan AK Parti’nin ne kadar güçlü bir şekilde var olduğudur. Bunu da herkesin iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum dedi.

Yalçın Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB), Doğu Anadolu Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya geldi. Konuşmasında Halkların Demokratik Partisi ile yaptıkları açıklamada silah bırakma vurgusunun tarihi bir önemde olduğunu aktaran Akdoğan, her bir sorunun konuşulma, tartışılma ve çözülme zemininin siyaset olduğunu belirtti. Türkiye’de demokrasinin bugün her türlü sorunu çözebilecek imkan ve kabiliyete ulaştığını ileri süren Akdoğan, Bunu daha da geliştirmek bizim elimizdedir. Demokrasi varsa silaha yer yoktur. Silah varsa demokrasiye inanç yoktur. Nevruz bu süreçte önemli bir kilometre taşı olacaktır. Nevruzda tüm çatışmayı, şiddeti, silahı demokrasi ateşinde yakacağız ve hep birlikte demokrasi ateşinin üzerinden atlayacağız.” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE MİLLETTEN KAÇIRILAN BİR ŞEY YOKTUR VE OLMAYACAKTIR”

Çözüm sürecinin elbirliği ile çözülmek zorunda olduğunu kaydeden Akdoğan, "Bu noktada herkese büyük sorunluluk düşüyor. Sivil toplum örgütleri sürecin önemli bir paydaşıdır ve muhatabıdır. Hiçbir konuyu konuşmaktan, tartışmaktan çekinmemek durumundayız. En aykırı görüşler, hiç kabul etmediğimiz düşünceler bile demokrasi zemininde özgürce konuşulabilir. Bu yüzden demokrasi bir tahammül rejimidir. Çözüm sürecinde milletten kaçırılan bir şey yoktur ve olmayacaktır. Bu süreci milletin ricası ve desteği ile sürdürüyoruz. Köklü adımlar zaten meclisin iradesi ile hayata geçirilebilir. Yanı meclisten de bir şey kaçırılamaz. Herkes o noktada müsterih olmalıdır." şeklinde konuştu.

“DİĞER PARTİLERİN NE OLDUĞUNDAN DAHA ÖNEMLİ OLAN SÜRECİN LOKOMOTİFİ OLAN AK PARTİ’NİN NE KADAR GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE VAR OLDUĞUDUR”

Yeni anayasanın kronik sorunların çözümünde önemli bir fırsat ve zemin olacağını vurgulayan Akdoğan konuşmasına şöyle devam etti: "Bu meseleyi seçime kurban etmeden, kısır çekişmelere, siyasi polemiklere boğmadan götürmek durumdayız. İyi niyet ve samimiyetle nihai hedefe ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Bu sürecin sahibi AK Parti iktidarıdır. AK Parti ne kadar güç kazanırsa süreç o kadar hızlı yol alır, yeni anayasa yapımı o kadar kolay olur. Bu yüzden diğer partilerin ne olduğundan daha önemli olan sürecin lokomotifi olan AK Parti’nin ne kadar güçlü bir şekilde var olduğudur. Bunu da herkesin iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum."