Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması çağrısında bulunarak, “Yaşanacak kaosu engellemek, ancak yeni hükümetin kurulması ile mümkündür.” dedi. Akgerman, ülkede kararları geçici hükümetin almaması gerektiğini savundu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarını ve hükümet kurma çalışmalarını değerlendiren Akgerman, Suruç’taki gençlere ve polislere düzenlenen terör saldırılarının merkezinin aynı olduğunu söyledi. Yaşananların önceden yazılmış bir senaryonun hayata geçirilişi olduğuna dikkat çeken Akgerman, “Ülke üzerinden çıkarları olanlar, barış ve sükunet içinde devam eden sosyal yaşantıya bilerek ve isteyerek komplo düzenlemektedir. Amaç, halkta toplumsal olayların yine günyüzüne çıktığına dair bir inanç oluşturup barış içinde yaşamın önüne geçmektedir. Bu oyuna gelmemeliyiz.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE YANLIŞ POLİTİKALARIN ESİRİ OLMAKTAN KURTARILMALIDIR’

Ülkede yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden gençlerin, polislerin ve askerlerin bu ülkenin çocuğu olduğunu dile getiren Levent Akgerman, “Yaşanacak kaosu engellemek, ancak yeni hükümetin kurulmasıyla mümkündür. 7 Haziran’da halkın iradesiyle Meclis'e giren dört parti de bir an evvel koalisyon hükümetini kurmalıdır. Bunu halka borçlular.” dedi. Suruç patlaması, polise düzenlenen terör saldırıları ve Kilis’te yaşanan çatışmadan sonra Meclis’in acil toplanma kararına karşı gelenlere de sert tepki gösterdi: “Ülkede kararları geçici bir hükümetin almaması gerektiği kadar, önemli ve hassas olaylar yaşanırken Meclis’in acil toplanma çağrılarına kayıtsız kalmak ihanettir.” Akgerman, Türkiye’nin yanlış politikaların esiri olmaktan da bir an önce kurtarılması gerektiğini söyledi.