CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesiyle ilgili olarak "Zarrab'ın cari açığı da ne kadar hızlı azalttığını anlatıyorlardı. İbret verici bir tablodur. Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede ne kadar ısrarlı olması geriktiğinin açık örneğidir." değerlendirmesinde bulundu.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan de kaydını yaptırdı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Tezcan, milletin 7 Haziran seçimlerinde bir tablo ortaya koyduğunu ifade etti. Bu tablo içinde çok sayıda hükümet seçeneği çıkabileceğine dikkat çeken Tezcan, "Koalisyonlar uzlaşma kültürünün en önemli örnekleridir. Herkesin azami ortak noktalarda buluşmayı öğrenmesi gerekir. Gerginleşen siyaseti aşmak için de fırsat olabilir. Siyasetçiler arzularını ifade edebilirler ama ortaya kolduğumuz 14 ilke vardır. Siyasi partileri isimlendirmekten ziyade ilkeleri ortaya koyuyoruz." diye konuştu.

Hükümet kurma görevlendirmesi sonrası 'el ense' başlayacağını dile getiren Tezcan, "Ondan sonrası da inşallah hayırlı bir sonuçla biter." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim açıklamalarıyla ilgili de Tezcan, "Sayın Erdoğan'ın yetkilerini Anayasa belirlemiştir. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin ne olduğu Anayasa tarafından belirlenmiştir. Sayın Erdoğan'ın bu kadar aktif, ikide bir seçimi de ima ederek bu sürecin içine girmesi çok uygun bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Türkiye bu dönemde dilini ve üslubunu normalleştirmek zorunda. Yetkilerin sınırları belirli. Temel problemlerden birisi Cumhurbaşkanı'nın Anayasal sınırlar içine çekilmesi diyoruz. Bu kendiliğinden çıkmış değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da bu sürece katkıda bulunacak pozisyon almasında yarar var. Bu yaklaşımları doğru bulmuyoruz. Yapacağı bir iş vardır. Yarından sonra birinci partinin genel başkanına yetki vermektir. Ondan sonra çalışmaları takip etmektir. Bunun ötesinde Anayasa bir grev yetki tanımı yapmamıştır." şeklinde konuştu.

4 bakanın istifasına sebep olan 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende mücevher sektörünün 'ihracat şampiyonu' olarak ödüllendirilmesiyle ilgili ise Tezcan, "Zarrab'ın cari açığı da ne kadar hızlı azalttığını anlatıyorlardı. İbret verici bir tablodur. Türkiye'nin yolsuzlukla mücadelede ne kadar ısrarlı olması geriktiğinin açık örneğidir." ifadelerini kullandı.