Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “AKP hükümeti döneminde cuntayı neredeyse aratacak bir baskı ve faşizan saldırıyla karşı karşıyayız. Demokrasinin son kalan dallarını tutmak için çok daha dik, kararlı bir duruş takınmamız lazım.” dedi.

Seçim çalışmaları için geldiği Van’da çeşitli programlara katılan Figen Yüksekdağ, HDP il binasında basın toplantısı düzenledi. 1 Kasım seçimlerinin, halkın iradesini tanımayanların zorla dayattığı bir seçim olduğunu söyleyen Yüksekdağ, bu şartlarda tüm kentlerde olağan bir seçim çalışması yapmanın mümkün olmadığını kaydetti. Yüksekdağ, “Şu anda baskı, dayatma, gözaltı ve tutuklamalar daha da artmıştır. Böyle bir ortamda normal bir iktidar çıkabileceğini sanarak kendi otoritelerini kabul ettirebileceklerini sanıyorlar. Halkımız işte bu politikaları kabul etmiyor ve normal görmüyor.” diye konuştu.

‘TÜRKİYE HALKLARINA FACİA YAŞATIYORLAR’

Türkiye’de sistemin çok önceden tıkandığını, AK Parti’nin demokratik reformları gerçekleştirmediğini vurgulayan Yüksekdağ, AK Parti’nin halkın kendisine verdiği gücü demokrasi ve çözümden yana kullanmadığını ifade etti. Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "AKP'nin hegemonyasını halka kabul ettirmek istiyorlar. Paçalarımıza yapışmışlar Türkiye halklarının ileriye gitmesine izin vermiyorlar. Medya sansürü ve devlet terörü ile sayısız kitle katliamları gerçekleştirildi. Binlerce kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Halklarımızı hareket edemez noktaya getirmeye çalışıyorlar. HDP'yi felç etmek ve tasfiye etme çabası içerisindeler. Saray fiili olarak yönetime el koymuştur. Seçilmemiş bir başbakan ve hükümet vardır. Korsan bir hükümet vardır. Vekil seçilmeden atanarak oluşturulmuş bir hükümet vardır. 5 aydan bu yana korsan bir iktidar tarafından Türkiye yönetiliyor. Hukuku, Anayasayı ayaklar altına alarak Türkiye'yi yönetiyorlar. 82 Anayasasını bile geride bırakarak hukuksuzluk yapıyorlar. Türkiye halklarına facia yaşatıyorlar.”