MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, İç Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü Genel Kurul'da muhalefete söz vermeyerek maddeleri onaylatan TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı'ya sert tepki gösterdi. Halaçoğlu, "TBMM'de demokrasiye karşı bir darbe gerçekleştirilmiştir" dedi.

MHP milletvekilleri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu, "Aslında bugün hepinizin gözleri önünde demokrasi adına TBMM'de demokrasiye karşı bir darbe gerçekleştirilmiştir. Tüzük ve anayasa ihlal edilmiştir. Bizim konuşacağımızı belirtmemize rağmen oldubittiye getirerek kargaşa içerisinde konuşmamız engellenmiştir." dedi.

Konuşmasının başında tutanakları okuyan Halaçoğlu, "Gelecek dememize rağmen o gürültü içerisinde oldubittiye getiriyor, ikinci kez bile sormuyor. Böyle bir usul hiçbir zaman yoktur. Gelecek dediğimiz arkadaşımıza rağmen derhal öteki partinin iktidar partisinin konuşmacısını çağırıyor ve arkasından da zaten konuşmuştu diyor ve kapatıyor. Düşünün bu bir darbe değil de nedir? Bu yasa iç güvenlik adındaki yasa aslında bir takım maddelerle asıl özgürlükleri hürriyetleri insan haklarını kısıtlayan bir yasadır. Burada yapılmak istenen bir darbedir dikta rejiminden başka bir şey değildir. İnsan haklarıyla da hiçbir alakası yoktur. Dolayısıyla bunun ilk örneklerini biz bugün TBMM’de gördük ve yaşadık. Dolayısıyla bu yasa ve bu uygulamalar tamamen TBMM’ye demokrasi adı altında gerçekleştirilen bir darbeden başka bir şey değildir. Buna sonuna kadar MHP olarak karşı duracağız, milletimize bunu anlatacağız. Bu milli mücadeleye, ki buna bu adı özellikle veriyoruz, bütün Türk halkını davet ediyoruz." diye konuştu.