Poyraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'ten geçen yasanın şehirlerin geleceğinde yüzde yüz hayırlı olacağına inandığını ifade etti.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 ilin büyükşehir olmasıyla ilgili ilk müjdeyi seçim çalışması için geldiği Kahramanmaraş'tan verdiğini anımsatan Poyraz, şunları kaydetti:
     ''Hükümetimize ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Konu ilçelerle beraber bir hizmet bütünlüğü noktasında ele alındığında, gerek gelirlerin verimli kullanılmasında gerekse planlamada bu çalışmanın olması gerekiyordu ve iyi oldu. Belki bir takım endişeler olabilir ama bu endişelerin hiç bir haklı gerekçesinin olmadığını tüm halkımız görecektir. İsraf önlendiği zaman belediyenin gelirleri en az iki üç misli artacak. Şimdi şehrimizde yeni ilçeler kuruldu ve ilimiz 11 ilçeye ulaştı. İnşallah güzel hizmetler olacak.''
    
     -''Kentlere yapılan hizmetler ilçelerde ve köylerde de olsun istiyoruz''
    
     Kahramanmaraş'ın tarihi bir şehir olduğunu dile getiren Poyraz, şehrin yol güzergahında konaklama merkezi olabilmesi için tarih ve kültür konularına büyük önem verdiklerini ifade etti.
     Amaçlarının gelişen ve büyüyen bir Kahramanmaraş olduğunu vurgulayan Poyraz, şöyle devam etti:
     ''Şehrimiz sanayi ve tarımda hak ettiği yerde bulunuyor. Şimdi, kentin büyükşehir olmasıyla beraber biraz daha toparlanma, biraz daha farklı bakış açısı ve biraz daha vizyonu genişleterek gelecekte çok güzel hizmetlere vesile olacaktır. İlimizin büyükşehir olmasının ters bir getirisi olmayacaktır. Beldelerimiz bazı şikayetlerde bulunsa dahi zaman içerisinde 'iyi ki büyükşehir yasası çıkmış, iyi ki Başbakanımız var' diyecekler.''
     Poyraz, il merkezinde olan her türlü imkanın her yerleşim yerinde olmasını arzuladıklarını vurguladı.
     Kent merkezinde bir çok sorunun çözüldüğünü aktaran Poyraz, ''İl merkezinde altyapı problemi kalmamış, suyu gelmiş, kanalizasyon problemi yok, katı atık tesisi meselesi çözülmüş, tarihi yerler ortaya çıkmış, yol problemleri büyük oranda bitmiş ve kentsel dönüşümler başlamış. Kentlere yapılan hizmetler ilçelerde ve köylerde de olsun istiyoruz. Onun için bu yasayı önemsiyoruz' diye konuştu.
     Poyraz, 5-10 yıl içerisinde köylerin düzenli plan ve programla birlikte yol, kanalizasyon, sosyal alan ve yeşil alanlara kavuşacağına inandığını kaydetti.