Uluslararası bilim adamlarından oluşan bir ekibin Çin'de 5000 kişi üzerinde yaptığı araştırmadan önemli sonuçlar çıktı. Araştırmaya göre, her gün düzenli olarak acılı yemekler yiyenlerin yemeyenlere göre daha fazla yaşadıkları ortaya çıktı. 7 yıl boyunca devam eden araştırmadan çıkan sonuca göre acı yemeyi sevenler daha az ölün riski taşıyor.

Uluslararası bilim adamlarından bir ekip Çin’de 5000 kişi üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre her gün düzenli acılı yemekler yiyenler yemeyenlere oranla daha yaşıyorlar.
ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 15 AZALIYOR

7 yıl süren bilimsel çalışma “British Medical Journal” (BMJ) dergisinde yayınlandı. Yazıda, acı yemeyi sevenlerin daha az ölüm riski taşıdığı yer aldı. Özellikle kalp kan dolaşımı hastalıkları, kanser ve solunum yolu hastalıklarına bağlı ölüm riskleri acı sevenlerde diğerlerine oranla yüzde 14 daha az görülüyor.

ACI, GERÇEKTEN HER DERDE DEVA

Araştırmacılar, acı biberin acı olmasını sağlayan “Kapsaisin”’nin krebs hücrelerinin oluşmasını engellediği, kalp kan dolaşımını ve sindirim sistemini sağlıklı tuttuğunu bilimsel makalelerinde belirtiyorlar. Baharatın antibakteriyel özelliğine dikkati çeken bilim insanları, araştırmaya katılanlardan herhangi bir enfeksiyonla yaşamını yitirenlerin sayısının oldukça az olduğunu belirtirken, bunun acı yemekle sağlanıp sağlanmadığı konusunda henüz kesin bir şey söyleyemediklerini belirtiyorlar. (Sözcü)