Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol birimi, şehir genelinde gıda satan marketlerde yaptıkları denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünlere tutanak tutarak el koydu. Belediye ekipleri, son üç günde ele geçirilen yaklaşık 600 kilogram gıda maddesini Mardin yolu üzerinde bulunan Katı Atık Çöp İstasyonu’nda kontrollü bir şekilde imha etti.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Birimi Şefi Ahmet Çılgın, denetim çalışmalarını yurttaşların sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlamak amacıyla yaptıklarını ifade etti. Halkın sağlıklı gıdalara erişiminin temel bir hak olduğunu kaydeden Çılgın, bu temel hakkı sağlamak için denetimler yaptıklarını, ayrıca eğitim ve bilgilendirme çalışması yürüttüklerini vurguladı. Gıda denetiminin birçok fiziki, teknik, hijyen ve objektif kriter baz alınarak yapıldığını söyleyen Çılgın, bu kriterler çerçevesinde işyerlerinin değerlendirildiğini vurguladı. Kriterlere uymayan işyerlerine yaptırım uyguladıklarının bilgisini veren Çılgın, “Market ve perakende gıda satış yerlerinde vasfını yitirmiş ürünler bulunuyor. Bunları reyonda bulduğumuzda ürünlere el koyuyoruz. Daha sonra ürünleri bertaraf sahalarımızda imha ediyoruz.“ dedi.

Gıda ürünlerinin satışını yapan market ve benzeri yerlerin iade bölümünün olması gerektiğini ifade eden Çılgın, her firmanın ürününü iade garantisiyle sattığın söyledi. Tarihi geçmiş ürünlerin düzgün bir şekilde saklanması durumunda, firmanın o ürünü yenisiyle değiştirdiğini belirten Çılgın, gıda maddesi alınırken ve muhafaza edilirken yapılması gerekenlerini de sıraladı.