Emekli hekimlerin sorunları ile bunların çözümüne yönelik önerilerin tartışıldığı toplantıların üçüncüsü Adana Tabip Odası ev sahipliğinde Hekimevi’nde düzenlendi.

Adana, İstanbul, İzmir, Ankara, Hatay, Mersin, Antalya, Çanakkale ve Muğla tabip odalarından katılan temsilciler, emekli hekimlerin ekonomik, özlük, sosyal ve deontolojik sorunları ve çözüm yollarını konuştu.
Emekli hekimler kolu toplantılarına öncülük yapan Dr. Alper Pişkin, yaptığı açılış konuşmasında, “Türkiye’de hekim olmak geçmişte bir ayrıcalıktı. Hekimlik, geleceğe güvenle bakılan bir meslekti. İnsanın en değerli varlığı olan sağlığa hizmet veren ideal bir meslekti. Gelinen noktada maalesef hak etmediği bir seviyededir. Özellikle son yıllarda bu durum daha da katlanılamaz bir hale gelmiştir. Yeni mezun ve halen çalışabilen hekimler bir yandan bu zorluklarla mücadele ederken bir yandan da yıllarını bu mesleğe vermiş, ömrünü bu yolda tüketmiş emekli hekimlerin ne kadar ağır maddi ve manevi sıkıntılar içinde olduklarını daha çok hissetmeye başlamışlardır.” dedi.

"HEKİMLER TOPLUMLARIN VAZGEÇİLMEZ PAYDAŞLARIDIR"

Mesleğinin duayenleri arasında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, “İnanıyorum ki bu toplantıların devamı gelecek ve emekli hekimlerimiz için aydınlık yollar açılacaktır. Ankara ve Antalya’dan sonra üçüncü toplantının Adana’da olması bizim için gerçekten gurur verici. Tüm odalar gibi zor şartlarda ayakta durmaktayız. Türkiye’nin her yerinde bazen kendi yaşamlarını bile hiçe sayarak hizmet veren, 24 saat hayatınızı paylaşan hekimlerimize emekli olduktan sonra ne sağlanan özlük hakları ne de davranışlarımızla hak ettikleri saygıyı gösteremediğimizi düşünüyorum. Yıllardır devam eden politikalar ne yazık ki mesleğimizi değersizleştirme yolunda büyük çabalarının olduğunu göz önüne sermektedir.” diye konuştu.

TTB Emekli Hekimler Kolu Başkanı Dr. Erdinç Köksal ve Genel Sekreter Deniz Keskiner’in katılımcılara, bu güne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında yaptıkları sunum ve bilgilendirmeyi takiben, sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı ve bir sonraki toplantının şubat ayı sonunda Antakya’da yapılmasına karar verilerek toplantı sonlandırıldı. Daha sonra Adana Tabip Odası'nca düzenlenen nostaljik şehir turu yapıldı.