KSÜ Tıp Fakültesindeki rezatlerler! 

Bugün gece saatlerinde rahatsızlanan bir yakınımı KSÜ Tıp Fakültesine götürdük. Ciddi şekilde rahatsızlanan yakınımı, özel denetimli olarak bilinen sarı odaya aldılar. 

Tedavi altındaki hastamızın yanına, rica minnet girebildik.

İçeriye girdiğimde öyle bir manzara ile karşılaştım ki adeta nevrim döndü.

Hastaların bulunduğu sedye kumaşlarının kirliliğinden mi bahsetsem, yerlerde ki pisliklerden mi bahsetsem bilemedim.

Acil olarak götürdüğümüz hastanın tedavi edildiği sarı bölümün tertemiz olması gerekirken bir çöplükten farkı yoktu.

Sağlam adamı da hasta edersiniz diye bir söz var ya hani, fakülte şuanda rezalet bir durumda faaliyet gösteriyor.

Hemşirelere ise hiçbir anlam veremedim. Ellerinde telefon, kimisi oyun oynuyor kimisi mesajlaşıyor. Serum takılan hastanın, serumu bitmiş çağırıyoruz. Arkadaşlar 2 – 3 dakika sonra geliyor. Oynadığınız oyun çok mu önemli?

Bir diğer çalışan ise kolunda serum takılı olan yaşlı teyzeyi sedye ile götürmeye çalışıyor. Şaka mısınız, bilerek mi yapıyorsunuz anlamak gerçekten mümkün değil. Yaşlı teyze ile birlikte serumun takılı olduğu duvarı da mı götüreceksin?

Doktorlara tek bir sözüm dahi yok, aksine hepsine çok teşekkür ediyorum. Gerekli müdahaleleri profesyonelce yaptıkları gibi her 5 dakikada birde tüm hastaları kontrol ediyorlar.

Keşke çalışanlarda biraz doktorlar gibi olsa her şey ne kadar güzel olur.

Bünyenizde profesörler, doçentler ve uzman doktorlar bulunduruyorsunuz. Hepsi de birbirinden başarılı ve yetenekli doktorlar, ona sözümüz yok.

Ancak TIP Fakültesi gibi kritik bir hastanenin yarım saatte bir temizlenmesi gerekirken, haftalarca temizlik yapılmamış gibi bir görüntü veriyorsunuz.

Hastalar sedye ile götürülüp getirilirken mutlaka götür getir yapan kişinin yanına birde doktor veya farklı bir yetkili vermelisiniz. Hayvan taşır gibi muamele yapılması büyük sorunları meydana getirebilir.

Bu köşeyi kesinlikle Tıp Fakültesini yıpratmak veya karalama amacıyla yazmıyorum, aksine hastane yönetimi ve rektörlükle çok sıkı dostluğum bulunuyor.

Umarım gerekli önlem alınır.