Gaziantep'te, kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz tedavisi gören iki kişiye böbrek nakli yapıldı.

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş'ta yaşayan böbrek hastası 23 yaşındaki Fatih Güzel'e annesi Cennet Güzel'den, Hatay'da yaşayan 24 yaşındaki Hüseyin Ağca'ya da dayısı Muzaffer Ağca'dan böbrek nakli yapıldı.

Başarılı ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Fatih Güzel, bir süre nefes darlığı yaşadıktan sonra başvurduğu doktorda, kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti.

Haftada 3 gün diyalize girmeye başladığını vurgulayan Güzel, "Diyaliz sonrası hiç konuşamıyor, baygın şekilde uyuyordum. Ailem durumuma çok üzülüyordu. Hem annem hem de babam böbreğini vermek istedi ancak ben kabul etmedim. Hep içimde böbreklerimin düzeleceğine dair bir umut vardı" ifadelerini kullandı.

Oğluna böbreğini veren 54 yaşındaki anne Cennet Güzel de 6 çocuğundan 4'ünün bekar olmasına rağmen oğlu hasta olunca hiç düşünmeden böbreğini verdiğini kaydetti. Oğlunu o halde görmenin kendisi için her gün ölüm olduğunu dile getiren anne Güzel, evladının acı çektiği günlerin geride kaldığını vurguladı.

Baba Süleyman Güzel ise hem kendinin hem de eşinin böbreğini vermek istemesine rağmen oğlunun ilk etapta kabul etmediğini belirterek, "Ben çalışmak zorunda olduğum için bana kıyamadı" ifadesini kullandı.

- Dayısı böbreğini bağışladı

Hatay'da yaşayan Hüseyin Ağca da nefes darlığıyla başlayan rahatsızlığın ardından gittiği doktorda, böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti.

Diyaliz tedavisine başladıktan sonra tedavi yöntemleri araştırmaya başladığını ifade eden Ağca, şunları kaydetti:

"Verileri ve yaşı daha uygun olduğu için dayım Muzaffer Ağca, donör olarak daha uygundu. Ben şanslıydım çünkü hastalığım ortaya çıktıktan hemen sonra yakınlarım böbreklerini vermek istediler. Allah kimseye yaşatmasın. Herkes organlarını bağışlasın."

İnşaatta çalışan 3 çocuk babası 40 yaşındaki Muzaffer Ağca da yeğeninin hastalığını duyunca hiç düşünmeden böbreğini verdiğini ifade ederek, hem kendinin hem de yeğeninin gayet sağlıklı olduğunu kaydetti.

Hastanenin organ nakli merkezi sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise her yaştan hastanın kendileri için değerli olduğunu belirtti.

Özellikle hayata yeni başlayan, önünde uzun bir yaşam olduğunu düşündükleri gençlerin organ nakliyle yaşama yeniden sarılmaları mümkünken, bağış yetersizliği yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşadıklarına işaret eden Yüzbaşıoğlu, bu konuda toplumu duyarlı olmaya çağırdı.