Kahramanmaraş’ta bir hamile bayanın yaşadığı sıkıntılı anlar, eşi N.Ayçiçek trafından Haber46 muhabirine aktarıldı.

Edinilen bilgiye göre tedavisi için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma Hastanesinin Kadın Doğum polikliniğine giden hamile kadın, sırasının gelmesiyle içeriye alındı. Ancak beraberinde 2 şer 3 er kişilik hastalarında içeriye girmesiyle, tansiyon arttı.

İddialara göre tedavisi için girdiği odada, doktor bile olmadığını belirttiği kişilerin umursamaz ve isteksiz çalışma şartlarına tepki gösteren hamile kadın, sıkıntılarını şu şekilde anlattı;

31 Aralık Pazartesi günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Araştırma Hastanesinin Kadın Doğum polikliniğinden randevu alarak muayeneye gittim. Dr. B.K’nün asistanları tarafından muayene edildim ve endokrin polikliniğine gönderildim. O gün içerisinde iki klinik te tahliller için kan ve idrar verdim. İşim gereği muayeneye öğleden sonra gittiğim için kan tahlillerinin sonuçları bir gün sonrasına ve yılbaşı tatilinden dolayı da 2 Ocak Çarşamba gününe ertelendi. 2 Ocak Çarşamba günü sonuçlar için önce endokrinden sıra alıp gerekli görüşmeyi yapıp reçetemi aldıktan sonra kadın doğumdan kontrol muayenesi için sıra aldım. Asıl sorun buradan itibaren başladı. Araştırma Hastanesi olduğundan dolayı giriş fişinde adı geçen A.Ö adlı doktorun sadece asistanları poliklinikteydi. 2 si bayan 1 i erkek olmak üzere içeride 3 görevli eleman vardı. Bunlardan erkek olan bilgisayar basında oturuyordu, tesettürlü bayan sekreter gibi evrak başında uğraşıyordu, kırmızı formalı açık bayansa anlatacağım sorunları yasadığım kişidir. İçeriye sıram geldi diye çağırıldığımda içeride benden başka 2 hasta daha vardı. Sonuç için geldiğimi söyledim ve Pazartesi muayene eden asistanın benden neler istediğini ve neden endokrine gönderdiğini ayrıca endokrin doktorunun bana neler söylediğini ve yazdığı ilaçları anlatmaya çalıştım, fakat adını bilmediğim (yaka kartları bile yoktu) asistan tahlil sonuçlarıma bile bakmadan kafasını masanın üzerine yatış pozisyonunda koyarak ‘tamam o ilacı için’ diye cevap verdi. O sırada içerde 3 hasta varken kapıdan pat diye giren başka bir hastane personeliyle sohbete başladı. Bende bizimle biraz ilgilenseniz diyerek hala orada olduğumuzu hatırlattım. Bunun üzerine sert bir şekilde siz bugün muayene olmamışsınız diye cevap verdi. Bende Pazartesi muayene olduğumu tatilden dolayı bana Çarşamba günü gelmem gerektiğini söylediler diyerek bütün anlattıklarımı tekrarladım. Oda bana ‘geldiysen geldin otur şurada bekle’ diye cevap verdi. Bende hiçbir şey söylemeden odadan çıkarak hastaneden ayrıldım.

Şikayetçi olduğum mevzu şu. Sıram geldi diye içeriye alındım fakat içeride bırakın tahlil sonuçlarıma bakılması birde üzerine fırça yer gibi muamele gördüm. Madem beklemem gerekiyordu peki neden aceleye getirilip sıra geldi diyerek 2 şer 3 er olarak içeriye alındı hastalar ve içeride bekle diye azarlanıyor. Oysa pazartesi muayene sırasında eşimin içeri girmesine bile müsaade edilmemişti. koskoca hastanede her klinikte kapı üstü ekranları olmasına rağmen yıl 2019 da hala elden sıra verilip, 2 şer 3 er olarak içeriye alındığımız yetmiyormuş gibi birde azarlamalara maruz kalıyoruz. Bütün bu ve buna benzer olayların bir çok hastane ve poliklinikte karşılaşılıyor fakat orası hamile kadınların bulunduğu kadın doğum polikliniği… sıra bekleyen gebelerin tansiyonları bile tek tek kontrol edilirken içeride asistan mı hemşire mi ne olduğunu anlayamadığım kişi tarafından duygusal ve sosyal darp a maruz kaldım. Ben devletin 11 senelik öğretmeniyim vergilerim sağlık sigortam vs. her şeyim bir memur olarak düzenli olarak alınıyor. Bu devlet memuru işler aksamasın çocuklar dersten geri kalmasın diye doktora bile öğleden sonra giderken, gittiği hastanede nasıl insanlık dışı bir muameleyle karşılanıyor. Üstelikte hamile bir bayan olarak… kim bilir belki de üzerimdeki siyah feraceye bakıp kimliğimi, kişiliğimi, ırkımı, dinimi teşhis edip ona göre bu muameleyi reçete olarak sunmuştur.

Yukarıda belirtilen metin, CİMER birimine de gönderilmiştir.

Olay ile ilgili açıklama yapmak isteyen yetkililer Haber46’ya ulaşıp, cevap verebilir…