Trabzon’da daha önce kamuoyundan gelen tepkilere rağmen Kaşüstü’ndeki Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne taşınan kadın doğum üniteleri, Numune Kampüsü'ne (Eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi) dönüyor. Kadın Doğum, Çocuk ve Psikiyatri servisleri, oluşturulacak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü'nün acili de Kadın Doğum Acili’ne çevrilecek. Genel Acil Servis Hizmetleri ise Kaşüştü’ne kaydırılacak. Geçtiğimiz yıllarda alınan karar ile Doğum Hastanesi kapatılmış, şehir merkezindeki diğer hastanelerdeki kadın doğum servisleri de tüm tepkilere rağmen Kaşüstü’ndeki yeni hastaneye taşınmıştı.

Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Halit Çınarka, ekibiyle birlikte Zorlu Grand Hotel’de düzenlediği basın toplantısında, sekreterliğin yapısı ve çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Sekreterlik olarak, 32 birimde hizmet verdiklerini anlatan Çınarka, birliğe bağlı 13 sağlık tesisi bulunduğunu kaydetti. Birliğe bağlı hastanelerde geçtiğimiz yıl 3 milyon 880 bin 150 muayene hizmeti verildiğini ifade eden Çınarka, sağlık tesislerini, tıbbi cihaz ve fiziki şartlar itibariyle daha iyi konuma getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Halka daha iyi hizmet vermek için bazı hastanelerin yapısıyla ilgili yeni planlamalar da düşündükleri bilgisini veren Genel Sekreter Çınarka, “Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Numune Kampüsü'nde Kadın Doğum, Çocuk ve Psikiyatri servisleri oluşturmak için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Normal doğumu teşvik etmek, gebelerimizin modern ve rahat ortamlarda doğumlarını gerçekleştirebilmeleri için konforlu doğum odaları yapılması planlanmaktadır. Numune’nin Genel Acil Servisi'ni Kaşüstü’ne taşınacağız. Burası da Kadın Doğum Acil olarak hizmet verecek.” dedi.

Çınarka, Numune Yerleşkesi'ndeki Kadın Doğum, Çocuk ve Psikiyatri Ünitesi'nin ne zaman devreye gireceğiyle ilgili de şunları söyledi: “Burada net bir takvim söylemek sıkıntılı. Psikiyatri ile ilgili öngörümüz 3, Kadın Doğum ve Çocuk'la ilgili de 6 ay içinde gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Bu temkinli rakamlar. Hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışacağız.”

Numune’deki Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi’nin, doktor eksikliği nedeniyle hizmet veremediğini doğrulayan Çınarka, ülke genelinde bu alanda görev yapan hekimlerin azlığına dikkat çekti. Bu alanda eğitim veren fakültelerin de bir yıl sonra mezun vereceğine işaret eden Çınarka, doktor sorununu çözmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.