KSÜ Tıp Fakültesine başvuran 89 yaşındaki Ahmet Dökülmez ile 76 yaşındaki Şerife Üzüm'ün kalp kapaklarının "çürüdüğü" belirlendi. Ailelerle görüşen doktorlar, iki hastanın da açık kalp ameliyatı olmayacağını, operasyonun kapalı yapılması gerektiğini aktardı. Yaklaşık 2'şer saat süren operasyonların ardından Dökülmez ile Üzüm sağlıklarına kavuştu.

Ameliyatları gerçekleştiren KSÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kirişçi, 89 ve 76 yaşındaki hastaların kalp kapaklarının çürüdüğünü belirterek hastaların kalp kapaklarını aynı gün ameliyatsız değiştirdiklerini ifade etti.

İki hastanın da yaşlarından dolayı çeşitli hastalıkları bulunduğu için operasyonu kapalı yaptıklarını anlatan Kirişçi, şunları kaydetti:

"Şerife Üzüm ve Ahmet Dökülmez isimli hastalarımızda, aynı günde, kasıklarından 4-5 santimlik bir kesiyle ana damarlarından kalp kapağına ulaştık. Açık kalp ameliyatı olmadan iki hastamıza da kalp kapakçığı yerleştirdik. İki hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Bir gece yoğun bakımda kalıp ikinci gün servise alındılar. Birkaç gün içerisinde de taburcu edeceğiz."

KSÜ Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kirişçi,

Kirişçi, bundan sonraki ameliyatları lokal anestezi ile yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kalp kapakçığı yerleştirilen hastalardan Üzüm, nefes darlığı şikayetiyle hastane geldiğini, yapılan tetkiklerde kalp kapağının çürüdüğü belirlendiği için bu operasyona razı olduğunu söyledi. Üzüm, herkese teşekkür etti.