Kahramanmaraş'ta, obeziteye ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek isteyen vatandaşlar antrenörler eşliğinde spor yaptı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün, "Halk Sağlığı Haftası" kapsamında düzenlediği etkinlik, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda gerçekleştirildi.  İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, gazetecilere yaptığı açıklamada, halk sağlının herşeyden önemli olduğunu belirtti. Obezitenin çağın hastalığı haline geldiğini ifade eden Yener, sağlıklı yaşam konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini anımsattı. 

Hafta dolayısıyla "Sağlıklı yaşam için hareket edelim" sloganını kullandıklarını hatırlatan Yener, şunları kaydetti:

"Bu konuda vatandaşlarımıza örnek olabilmek amacıyla, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda halkımızla bir araya geldik. Parkta yaptığımız spor etkinliğiyle de çocuk obezitesinin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Çünkü küçük yaşta alınan kilonun ilerleyen yaşlarda verilmesi zor oluyor. O yüzden çocukluktan itibaren sağlıklı beslenmek çok önemli."

Obeziteyle mücadele için vatandaşların ayağına giderek obeziteyi anlatmak ve zararlarıyla ilgili bilgi vermek için bir otobüs hazırladıklarını dile getiren Yener, otobüsün yıl boyunca Kahramanmaraş'ı ve ilçeleri gezerek sağlık konularında bilgi vereceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, obeziteye ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek isteyen vatandaşlar antrenör eşliğinde spor yaptı.

Spor etkinliğine katılan 7 yaşındaki Nisa Erzurumlu ise sağlıklı yaşam için spor yapmaya geldiğini söyledi.