Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, belediye bünyesine hasta bakım aracı aldıklarını belirterek, ilçede tespit edilen, maddi durumu iyi olmayan, hastane ve doktora gitmekte sıkıntı çeken hastaları evlerinde ziyaret edeceklerini, bu hastalara evde sağlık hizmeti sunacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Ömer Açıkel, yaptığı açıklamada, hasta bakım aracında belediye bünyesinde çalışan hemşirelerin görev yapacağını ve hastalarla ilgileneceğini ifade etti. Başkan Açıkel, “Bu ziyaretlerde hastaların şekerini, tansiyonunu haftalık veya aylık rutin bir şekilde ölçeceğiz. Bunların yanı sıra ameliyat sonrası pansuman yapılması gereken hastalarımız var, onlara da pansuman hizmeti vereceğiz. Bu hastalarımızın hastaneye veya eczaneye evleri uzak olması durumunda biz evde bakım hizmeti veren aracımızla ayaklarına kadar gidiyoruz. Doktorun vermesi gerekmeyen ağrı kesici ilaçlarını, sargı bezi ve pansuman ilaçlarını da temin ettik. Aracımızın içini hasta nakil aracı gibi yaptırdık. Durumu acil olan hastalarımızı da ilgili kurumlarla iletişime geçerek hastanelere sevkinde yardımcı olacağız." dedi.

Hasta bakım aracının ambulans donanımında olmadığını söyleyen Açıkel, "Aracımız sadece hastalarımıza evde bakım hizmeti vermek amacıyla yaptırdık. Maddi durumu iyi olmayan hastalarımızı da muhtarların da yardımıyla biz kendimiz tespit ediyoruz. Bunun yanı sıra da vatandaşlar bizlere istedikleri zaman müracaat edebiliyorlar. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sarıkayalı vatandaşlarımız hizmetlerin en iyisine layıktır. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." diye konuştu.