Kış aylarının gelmesiyle birlikte kan bağışlarının da azalması sonucu stokları giderek eriyen Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü'ne, Türkiye Kamu Sen üyelerinden destek geldi. İzmir genelinde yaklaşık 29 bin üyesi bulunan, İzmir'de yetkili sendika olan Türkiye Kamu Sen'in şube başkanları, kan sıkıntısının önüne geçmek için üyeleri eposta ve kısa mesaj yoluyla bilgilendirecek. Bütün kamu kurumlarına, gerekli bilgilendirme yazıları yazılacak, Kamu kurumlarında Kızılay'ın stant açmasına yardımcı olunacak. Sendika başkanları belli aralıklarla üyelerle biraraya gelerek, toplu kan bağışında bulunulacak.

Yapılacak çalışmalarla ilgili işbirliği protokolünü, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Ahmet Doğruyol ve Kızılay Ege Bölge Müdürü Gökay Gök imzaladı. Sendika olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten Doğruyol, "Kızılay'ın yaşadığı kan sıkıntısına çözüm bulabilmek için çalışma başlattık. Hepimizin bir gün bir ünite kana ihtiyacı olabilir, bir ünite kan hayat kurtarabilir. Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntının önüne geçmek için şube başkanlarımız ve üyelerimizle kan bağışının arttırılması için farkındalık yaratacağız. Ayrıca tüm çalışmaların tüm illere yayılması için de girişimlerde bulunacağız." dedi.

'YILLIK 50 BİN ÜNİTE EKSİK VAR'

Kızılay Ege Bölge Müdürü Gök ise, “Böyle hayati bir konuda bize destek verdikleri için sendika başkanlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir’de bir yılda toplam 175 bin ünite kana ihtiyaç var. Yeterli kan stoğuna ulaşmak istiyoruz. Şu an için yıllık 50 bin ünite kan eksiğimiz var. Bu eksiği tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu noktada sendikaların da duyarlı davranması işimizi kolaylaştıracaktır.” diye konuştu.