Son olarak Temmuz’da toplanan ve verilen bir aylık aranın ardından Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplanan Serdivan Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi.
15 Temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimine karşı Milletimizin vermiş olduğu destansı mücadeleye teşekkür eden Başkan Alemdar, “Kimse bağımsızlığını çiğnetmedi. Bayrağını indirtmedi. Ezanları susturmadı. Herkes üzerine düşeni yaptı. 27 gün boyunca meydanlarda demokrasi nöbetlerimizi tutarak bu ülkenin sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdik. Bu hainlere ve bunların akıl babalarına meclis adına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu millet asırlardır esaret altına girmemiştir, girmeyecektir. Biz şunu biliriz, ’Ya istiklal ya ölüm!’ dedi. 18 maddelik gündemde İmar komisyonunca hazırlanan raporlar oy çokluğu ile karara bağlanırken 7 madde İmar ve şehircilik komisyonuna havale edildi.
FETÖ lideri Fetullah Gülen’in sağ kolu Cevdet Türkyolu’nun soy ismini taşıyan ve aynı zamanda FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan akrabalarının da ikamet ettiği adres olarak bilinen Türkyolu Sokak’ın isminin değiştirilmesi, meclis üyelerinin oy birliğiyle komisyona havale edildi.