Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu(SAMKON) Genel Başkanı Sezgin Gümüş, Samsun lobisinin oluşturulması gerektiğini söyledi.
SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski konuk evinde düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada bazı açıklamalarda bulunan Sezgin Gümüş, yürütülen faaliyetlerden bahsederek, bazı kişilerin yanlış işler içinde olduğunu iddia etti.
Samsun lobisinin oluşturulması gerektiğini ifade eden SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş, "Samsun sadece Samsun’dan ibaret değil. Bir Samsun burada var. Birkaç Samsun da gurbette var. Gurbetteki Samsun ile Samsun’daki Samsun’un ortak bir çalışma ruhu yakalaması gerekiyor. Hepimizin gayretleriyle bu ruhu inşa etmeye çalışacağız. Böylelikle büyük Samsun lobisinin temellerini atmış oluruz. Camia olarak İstanbul’da çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bizim 11 tane federasyonumuz, 400’e yakın derneğimiz var. Bunların içinde çeşitli kategoride hemşehri modelleri var. Bu hareketlerin içerisinde bir sürü yanlışlar var. İki türlü hemşehri profilimiz var. Biri ne yazık ki bu işleri kendi iaşe kaynağı sayan, bu işleri mesleği sayan hemşehrilerimiz var. Bir de kendi iaşesinden buraya harcayan, bu işleri meselesi edinen hemşehrilerimiz var. Bizim Samsun gibi bir meselemiz, derdimiz var. Ama bu işleri kötüye kullanan, meslek edinmiş arkadaşlarımız var. Oradaki faaliyetlerimizle ilgili yanlış zihniyetlerle bu işin içerisinde olan yanlış faaliyetlerini bütün hemşehri diasporasına mal etmeyelim. Neticede biz Samsun diasporasıyız. Orada bir sütü bozuk hemşehrimizin yanlış faaliyetinden dolayı da bütün diasporayı lekelemeyelim" diye konuştu.