İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Aşıklar ve Şairler Buluşması" birçok şair ve aşığı Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde buluşturdu.
Sunumu Nermin Eker ve Nadi Macit tarafından yapılan vatan, şehitlik, bayrak ve özgürlük temalı şiir ve türkülerin söylendiği ’Aşıklar ve Şairler’ buluşmasında tüm şehitler yad edildi. Aydın, Sivas ve Samsunlu aşık ve şairlerin şehitler için söylediği türkü ve şiirler yürekleri cesaretlendirerek vatan ve bayrak sevdasını bir kez daha kuvvetlendirdi. Şairlerin okuduğu duygusal şiirler şiirseverleri yer-yer hüzünlendirirken, aşıkların okudukları türküler de yürekleri coşturdu.
Aşıklar ve şairler geçidi
Başarılı bir performans ortaya koyan Ali Duysak, Cihangir Dülger, Kaan Ali Kolcuoğlu, Nadi Macit, Nebiye Ayaz, Nermin Eker, Olcay Eker, Zühre Meryem Kaya’nın okuduğu vatan ve şehitlik temalı şiirlerinin ardından sahneye çıkan aşıklar, büyük beğeni topladı. Aydınlı aşık Muhsin Yaralı, Sivaslı aşık Kaptanî, Samsunlu aşıklar, aşık Erdemli, aşık Yavuz ve aşık Sancak’ın güzellemeleri ve türküleri geceye renk kattı. Programın sonuna doğru Aydınlı aşık Muhsin Yaralı ve Sivaslı aşık Kaptani’nin atışması şiir ve türkü sevdalılarını mest etti. Aşıkların birbirlerini taşladığı programda şiir ve türkü sevdalıları tadına doyulmaz bir gece yaşadı.
Aşık ve şairlere plaket
Gecenin sonunda şair ve aşıklara program hatırasına plaket takdim eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, Anadolu’nun kültürel belleği olan aşıklık geleneğinin kültürel çeşitlilik ve zenginliğinin de önemli bir ifadesi olduğunu ifade etti. Çakır, tüm şehitler anısına düzenlenen aşıklar ve şairler buluşmasında vatan, şehitlik, bayrak ve özgürlük temalı şiir ve türkülerle tüm şehitlerin yad edildiği programda aşık ve şairlere teşekkür etti.