Samsun Hazır Elbiseciler Tuhafiyeciler Manifaturacılar Halıcılar ve Trikocular Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akbaş, Kurban Bayramı’nda esnafın “çifte bayram” yaşadığını söyledi.
Bayramda artan alışveriş ile esnafın yüzünün güldüğünü belirten Başkan Ahmet Akbaş, okul sezonun açılmasının işleri daha da artıracağını belirtti. Akbaş, “15 Temmuz sonrası esnafımız bayrağına ve devletine çok sahip çıktı. Durum böyle olunca da tüketiciler esnafımıza Kurban Bayramı’nda sahip çıktı. Bayramlardan her zaman güzel bir ticaret oluşmaktadır. Bu bayram da esnafımız açısından çok olumlu geçti. Sezon sonu olması nedeniyle esnafımız bayram öncesinde ürünlerinde büyük oranda indirim yaptı. Tüketicilerin ürünlere rehavetiyle birlikte esnafımız ‘çifte bayram’ yaşamış oldu. Tüm esnafı bayramda ve bayram sonrasında ziyaret ettim. Hepsi de bayram alış-verişinden oldukça memnun. Bu bayramda en fazla yaz sezonu konfeksiyon ürünleri satıldı. Şimdi de okul sezonu başlıyor. Okul sezonunda da hareketli günler bekliyoruz. Tuhafiyeci esnafı bayramdan sonra boş durmadı. Şu anda bütün esnaflar, yaz sezonu ürünlerini tezgahlarından indirdiler, okul kıyafetlerini tezgahlarına koydular. Son 1-2 günden beri de okul kıyafetleri satışlarında güzel bir hareketlilik var” dedi.
“Vatandaşlar, esnafına sahip çıktı”
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen vatandaşların alışveriş yaparak esnafı ayakta tuttuğunu belirten Akbaş, “Bu bayramda yapılan alışveriş ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Samsun’da tüketiciler esnafına sahip çıktı. Alışveriş anlamında Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’ndan daha bereketli ve verimli geçti. Biz esnaflar Kurban Bayramı’na kadar çok büyük badireler atlatarak geldik ama bayramda ve okul sezonunda esnaflarımız tüm sıkıntılarını bertaraf edip yoluna devam edecektir” diye konuştu.
Giyim eşyası satan esnaflar da okul sezonundan umutlu.