Haliliye Belediyesi, 15 Temmuz askeri darbe kalkışmasıyla birlikte iş makinelerini askeri bölgelere konuşlandırmasının yanı sıra, halkla birlikte oldu. Ekipler, sokağa çıkan vatandaşlara su, kumanya ve Türk Bayrağı dağıttı.
Haliliye Belediyesi, askerin darbe kalkışmasıyla birlikte Demirkol’un talimatlarıyla harekete geçti. Belediyeye ait iş makineleri ve araçları, olası tank geçişlerini önlemek için askeri bölgelerin önüne konuşlandırıldı ve tüm personel sokağa davet edildi.
Tüm yaşanan gelişmelerin yanı sıra, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ‘sokağa çıkan vatandaşların yanında olalım’ talimatını verdi. Bunun üzerine ekipler, vatandaşların güneş altında beklememesi için çadırlar kurdu. Halkın yemek ihtiyacının da karşılanması için su ve kumanya ikramında bulunuldu. Başkanvekili Hasan Kaya, Başkan Yardımcıları Haci Kanduza ve Osman Uludağ’da, bu dağıtımlara eşlik etti.
Haliliye Belediyesi, vatandaşların birlik ve beraberlik duygularına tercüman olmak için de ilçe genelinde Türk Bayrağı dağıtımı başlattı. Apartmanları tek tek gezen ekipler, vatandaşların yoğun bulunduğu bölgelerde de esnafı ziyaret ederek Türk Bayraklarını teslim etti.