AK Partiden Ekinözü Belediye Başkan aday adayı olan Bünyamin Kılıç partisinden istifa etti ederek Elbistan Belediye düğün solunda yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıyla Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. 

 Eski AK Parti Elbistan İlçe Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı olan ve Ekinözü İlçesine AK Partiden Belediye Başkanı aday adayı olan Kılıç Adaylık verilmeyince AK Parti'den bugün İstifa ederek Ekinözü Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. 

Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Anketler Yapılırken Sadece Ekinözü Merkezde birkaç  kişi ile yaptılar.  Köylerin Düşüncesi hiçbir zaman alınmadı  Ekinözü Belediye Başkan adayı olan Nursi Çeleğen kardeşimize ben Hayırlı Olsun diliyorum . Ancak biz Ekinözü'nde taş da olsa ceketide   koysak oy verirler köylüleri boş verin sizleri merkezden birisine adaylığını verin diyen siyasi abiye gereken dersi sandıkta vereceğiz.

Ekinözü'nde Fakıbaba örneği gerçekleşecek ve bizler Dağ Köylülerini boş verenlere ne kadar büyük bir hata yaptıklarını göstereceğiz.

 Çok degerli kardeşlerim köyler kesinlik bir arıya gelmez diyenlere bu bir cevap oldu sizlere yapılan burada hepimizi rahatsız ediyor işte bugün dayanışma sizler bu gayreti Gösterseniz sizlere yapılan haksızlıkların önüne geçeceğiz aday adaylığı sürecinde Bir gurup vatandaş benle ligli karalama kampanyası başlattı varsa benim bir kötüm yanım söyleyin ben sizlerin kucağında büyüdüm ben şurada bulanan insanların evinde ekmek yemediğim çayın içmediğim insan kalmadı beni sizler  çok iyi biliyorsunuz olup olmadığımı o vatandaşlar yapmadıkları şeyler kalmadı bir nokta haklılar çünkü kendi adaylarını çıkardılar. 

Biz Adaylık verilenen Kişiyi haksız bir aday olduğunu gördük çünkü bizleri hep dışladılar şimdi ders verme zamanı bizde köyüler olarak köylü olmaktan ise son derece memnunum ve guruluyum .

Ekinözü'nde Kim Koysanız Köylü oy veririr evet köylüler verir ama köylüler haklarını aramasında bilir biliyorsunuz Türkiye'de bir tane fakı baba örneği var  Sayın Başbakanım  urfada çekektiniz koysanız alırsınız dediler ama oranın insanı ne yaptı biz cekette oy vermeyiz biz çekektin içini dolduran adama olmazsa da oy vermeyiz   dediler  ve gereken cevabı urfa'da verdiler ve o gün fakı babayı belediye başkan neredeler aynı partideler ve fakı baba  başkanın sağ kolu oldu hakları düzeltmek suç sayılmıyor değerli arkadaşlar onun için size burada görev düşüyor bunu yapacağınızda inanıyorum

El Öperek diz çökerek değil siyaset için değil çünkü ben sizden aldığım terbiye dik durmayı ama dikleşmeyi öğreti ben gerkirse el öperim ama eli öpülecek insanını elini öperim  ama çıkarlar ve siyaset için değil 

Biz Ak Partiyi anlatırken biz kurmadık sadece biz tabelayı astık derdik  ben adaylık düşünmedik düşünmeyecektik  ama sizlerin yogun gayreti ile düşüncesi bizi yeninden aday olmaya getirdi ve katıldım 

 Büyükşehir yasası ile köylerimizdeki vatandaşlar ilk defa oy kullanacak eger bu gidişle Ekinözü elbistanın bir mahallesi olacak Ekinözü büyütmek ve yaşanır bir şehir haline getirmek.  Diğer adaylarda bu kabiliyet yok. Benim Vatandaşlarım dışlanmış durumda bizler bunların önüne geçeceğiz.  AK Parti'den İstifa ederek Belediye Başkan aday olduğumu Açıklıyorum Şimdi Saadet Partisi ile Görüşmelerim var inşallah o parti olursa olur olmazsa bağımsız dan olurum ve benim halkım sandıkta AK Partiye gereken cevabı verecek