AK Parti Türkoğlu seçim bürosu düzenlenen törenle hizmete açıldı. 30 Mart yerel seçimlerinde tüm ilçelerle birlikte büyükşehri rekor oyla kazanmayı hedefleyen AK Parti'nin gövde gösterisine dönüşen açılış törenine binlerce vatandaş katıldı.

AK Parti Milletvekilleri ile teşkilat mensuplarının tam kadro katıldığı açılış töreninde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ve Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Erkoç ve Okumuş'u bağrına basan Türkoğlu halkı, 30 Mart öncesinde kesin zaferin sinyallerini verdi.

Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, seçimlerin önemine değinerek milletten iradesine sahip çıkmasını istedi. 17 Aralık sürecini değerlendiren Ünal, bugüne kadar ülkede sandıkla iktidara gelenlere her zaman zulmedildiğini anlatarak, bu günde millet iradesinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Bazı kesimlerin, ”˜Biz devletin içerisinde odaklandık, yapılandık, savcıyı, polisi, hakimi ele geçirdik artık biz devletiz” dediğini belirten Ünal, şöyle konuştu:

“Bu seçimde onlara kim olduklarını ve hadlerini bildirecek misiniz? Milletin iradesinin üstünde, milletin egemenlik hakkının üstünde hiçbir egemenlik hakkının olmadığını ve iradenize sahip insanlar olarak bunu gösterecek misiniz? Bakın biz 11 yıldan beri yaptığımız işle bu milletin hizmetkarı olduğumuzu her defasında gösterdik. Bu güne kadar size söz verip de yapmadığımız ne oldu? Olduysa da özür dilemiş ve yapma gayretine girmişizdir. Biz hizmeti getiririz, yollar yapılır, su akar. Eğitim, sağlık, ulaşım hizmet gelir. Ama birisi milletin iradesine, birisi milletin egemenlik hakkına, birisi milletin en değerli namusu durumundaki sandığa el uzatırsa, sandığa sahip çıkması gereken kimdir, sizsiniz. O sandıklar sizin ve bizim namusumuz. Çünkü asıl olan siyasettir. Bu milletin derdi de sıkıntısı da sorunu da siyasetle çözülür. Bakın büyükşehir olduk. Aslan gibi bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Şehri bilen, teşkilatı bilen, hamuru bu milletten olan, kumaşını bu milletin dokuduğu Fatih Mehmet Erkoç var. Aynı zamanda Türkoğlu'nun becerisine şahitlik ettiği bir ilçe belediye başkan adayımız var. Ve bir de davasının, imanının takipçisi, makam ve mevki derdinde olmayan derviş bir belediye başkanınız var o da Mustafa Taşhan. İnşallah yine sandıkta onlara sahip çıkacaksınız.”

Tek gayelerinin millete hizmet olduğunu belirten Ünal, yolsuzluk olması durumunda 11 yıllık yatırımların gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını vurguladı. Yolsuzluk adı altında ülkeyi yakmaya çalışanları milletin yakaladığını öne süren Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:

 “Biz tek bir şey yapmak istiyoruz. Tek bir şeyin derdindeyiz. Biz elimizden geldiğince bu millete hizmetkar olmaya, kendi hesabımızı Allah'ın hesabıyla denk düşürmeye çalışıyoruz. Biz yolsuzları 11 yıldır içimizde barındırmadık. Yapana göz yummadık. Göz yumsaydık bu hizmetler olmazdı. Biz diyoruz ki yolsuzluk yapan varsa, bunun sonuna kadar hesabını sorarız. Başbakanımız ne dedi ”˜evladım da olsa ben bunun hesabını sorarım' dedi. Ama yolsuzluğu bahane ederek, birkaç kişi yolsuzluk yapmış iddiasıyla bu ülkeyi yakmaya kalkışanları, bu millet suçüstü yakalamıştır. Geçmişte bunu yaptınız maalesef. Siz Adnan Menderes'i asarken, kasa resimleri koydular kasa. 1960'da Adnan Menderes'in kasası diye bir kasa çıkardılar. Kasanın içerisinde para var, kadın resmi var, af edersiniz kadın çamaşırları var. Bunun resmini çekip millete yaydılar. ”˜Bakın bu Adnan Menderes'in kasası dediler. Aynısını Turgut Özal'a yaptılar. Şimdi aynısını sizin emanetinizi tevdi ettiğiniz insanlara yapmaya çalışıyorlar. Bakın başbakanımızın evladıyla ilgili herhangi bir gözaltı kararı, ifadeye çağırma kararı söz konusu değil. İnternette uydurma bir kağıt geziyor. Şimdi başbakanımızın evladını suçlayarak, başbakanımızı suçlayarak bir yolsuzluk algısı oluşturup milletin kabul edilmiş duası olan Recep Tayyip Erdoğan'ın itibarını adeta bir suikasta kurban götürmeye çalışıyorlar. Ama bu millet ariftir, bu millet feraset sahibidir, izan sahibidir. Bu millet oynanan oyunu görmüştür. Bugün millet iradesine sahip çıkmaktadır. Bizlerde sizlerden iradenize sahip çıkmanızı istiyoruz.”
  
  - TÜRKOĞLU BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OSMAN OKUMUŞ:

Törenin açılış konuşmasını yapan Türkoğlu adayı Okumuş, yerel seçimlerde Erkoç'a rekor sonuçlar götüreceklerini söyledi. 10 yıldır Beyoğlu'nda belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Okumuş, “Şimdi 5 yıllık hizmet serüvenine Türkoğlu'nda devam edeceğiz. Türkoğlu'na bağlı 35 köy ve 4 belde mahalle oldu. Köy idik inşallah ilçe olduk. İlçede ve şehirde ne varsa köy ve kasabalarımızda yani mahallelerimizde de o olacak. Hizmetin en güzelini el birliğiyle size ulaştıracağız” dedi.
  
  - AK PARTİ İL BAŞKANI AVUKAT METİN DOĞAN:

AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan'da 30 Mart'ın bir yerel seçimden ziyade Türkiye'nin kaderinin oylandığı referanduma dönüştüğünü söyledi. Doğan, “Ne olur dargınlıkları, kırgınlıkları bir tarafa bırakarak karanlık Türkiye heveslilerine imkan ve yol vermeyelim. Aydınlık Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerine kilitlenmiş Türkiye'yi, bu yoldaki liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını yalnız bırakmayalım” diye konuştu.

  - AK PARTİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FATİH MEHMET ERKOÇ:

Vatandaşların alkışlar ve sloganları eşliğinde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkoç ise yeni büyükşehir statüsüyle Kahramanmaraş'a çağ atlatacaklarını ifade etti. Bu güne kadar kente yapılan hastanelerin, duble yolların, eğitim ve diğer yatırımların 30 Mart'ın ardından daha da büyük projelerle hayata geçeceğini kaydeden Erkoç, şöyle konuştu:

“Ak parti ailesi olarak sizlerin geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Artık Türkoğlu 68 bin nüfusa sahip büyük bir güç haline geldi. Büyükşehir de artık burada. Yani iki belediyeniz var. İki belediye buraya hizmet edecek. Eski sistemde tam anlamıyla gerçekleştiremediğimiz hizmetleri yeni dönemde fazlasıyla size getireceğiz. Sizleri en güzel yaşam alanlarına kavuşturacağız. Türkoğlu hızla gelişmekte. İşte Türkoğlu organize sanayi bölgesi. Kahramanrmaraş'ın geleceği için son derece önemli. Ayrıca Türkoğlu önemli bir lojistik merkezine kavuşuyor. Burası adeta taşımanın merkezi haline geliyor. Gençlerimize yeni iş imkanları oluşturacak. Osman başkanla omuz omuza vereceğiz, Türkoğlu'nun ihtiyacı olan spor salonlarını, parkları, taziye evlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Biz bölgeyi biliyor ve geziyoruz. Eksiklikleri kaydediyoruz. Allah nasip ederse 30 Mart'tan sonra omuz omuza vereceğiz ve eksiklikleri tamamlayacağız.”

  - AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SITKI GÜVENÇ:

  Törende konuşan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise AK Parti'nin her türlü entrikaları boza boza iktidara geldiğini söyledi. Güvenç, “Ülkemizde sağlanan özgüvenle birlikte Türkiye adeta yeniden inşa edildi. Doğudan batıya kuzeyden güneye her türlü eksiklikler giderildi. Bu gün Türkiye'nin ekonomisinin büyümesini istemeyenler, lider ülke olmasını istemeyenler entrikalarını eksik etmiyorlar. Ama şundan emin olun, sizin desteğiniz, yüreğiniz bizlerle birlikte olduktan sonra biz bu oyunları bozmaya devam edeceğiz” dedi.

  - AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ SEVDE BEYAZIT KAÇAR:

  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar'da seçimleri kazanacaklarından emin olduklarını söyledi. Adaylarına destek isteyen Kaçar, “Hepinizin sandıklarda oylarımıza sahip çıkmanızı istiyoruz” diye konuştu.

  - AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ DR. YILDIRIM RAMAZANOĞLU:

  AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Yıldırım Ramazanoğlu da hem Fatih Mehmet Erkoç'a hem de Osman Okumuş'a güvenlerinin tam olduğunu söyledi. Yeni yerel yönetimler sürecinde marka şehirler ve marka ilçeler oluşacağını dile getiren Ramazanoğlu, “Ve bunların müktesebatında AK Parti yazacak. Türkoğlu, ilimizin nüfus sıralamasında 6. sırada geliyor. İnşallah burada lojistik merkez faaliyete geçtiğinde bura çok ciddi bir cazibe merkezi alacak ve Kahramanmaraş'ın vitrininde hak ettiği yeri alacak” ifadelerini kullandı.

  - AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ VE TÜRK PARLAMENTERLER BİRLİĞİ BAŞKANI NEVZAT PAKDİL:

  Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil'de hem büyükşehirde hem de 11 ilçede zafer kazanacaklarını vurguladı. Pakdil, “Bundan zerre kadar şüphem yok. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Bir kısım insanlar değişik tuzaklar kuruyorlar ama biz bir kutlu yola çıktık ve Allah ömür verdiğince hizmetimize devam edeceğiz. Allah hepimizin bahtını açık eylesin” şeklinde konuştu.

  AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. MEHMET SAĞLAM:
  
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'da ülkenin geldiği konumdan örnekler verip AK Parti'ye destek istedi. Sağlam, “İktidarım 11 yıldır memleketi ekonomik bakımdan, siyasi bakımdan, istikrar açısından her geçen gün büyüterek bugünlere getirdi. Bugün dünyanın 16. ekonomisi, Avrupa'nın 6. ekonomisiyiz. Ülkedeki gördüğünüz gelişmeleri sağlayan, ülkenin milli gelirini 3 misli artıran, bir iktidarın desteğiyle bugünkü aday arkadaşlarımız da yerel yönetimlerde size çok yararlı hizmetler yapacaklar. Çünkü biz bunun için buradayız ve seçim bürosunu açıyoruz ve adaylarımızı desteklemenizi yürekten istiyoruz” diye konuştu.

 TAŞHAN VEDALAŞTI:

2004'ten bu yana Türkoğlu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Taşhan ise vatandaşlarla vedalaşıp helallik istedi. Bu güne kadar her zaman ilçe halkına hizmet etmek için gayret ettiğini ifade eden Taşhan, bundan sonraki süreçte de kendisine verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışacağını söyledi. 

Konuşmaların ardından ellerini birleştirip vatandaşları selamlayan milletvekilleri, belediye başkan adayları ve teşkilat mensupları alkışlar eşliğinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Törene, AK Parti Onikişubat Belediye Başkan Adayı Hanefi Mahçiçek, Elbistan Belediye Başkanı ve Adayı Durmuş Küçük, Göksun Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun Aydın ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı.