Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Arıkan, metropol ilçe Dulkadiroğlu'na belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

Adaylık başvurusunu AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici'ye teslim eden Arıkan, yerel yönetimlerde edindiği tecrübeyi hizmete dönüştürmek için aday olduğunu söyledi. 1999 yılından bu yana gerek belediye meclisinde gerekse il genel meclisinde üyelik görevlerinde bulunduğunu kaydeden Arıkan, şöyle konuştu:

“Bu görevlerim esnasında çok farklı komisyonlarda görevler alıp tecrübeler edindim. Köylerimize yaptığımız gezilerle, kırsal kesimin ihtiyaçlarını yerinde gördük. Malumunuz kentimizin büyükşehir olmasının ardından mahalle olan bu köylerimiz de kentle birlikte anılacak. Ben de hem kenti hem de kırsalı yakından tanıyan bir arkadaşınız olarak bu yola çıktım. Alnımız açık bir şekilde göreve talip olduk. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.”

İlçe Başkanı Debgici ise partilerine gösterilen teveccühten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Debgici, “Büyükşehirle birlikte Onikişubat ve Dulkadiroğlu olmak üzere 2 metropol ilçemiz oluştu. Bu 2 ilçemiz için de birbirinden değerli çok sayıda insan aday adaylığı müracaatında bulundu. 1 Kasım itibariyle bitecek olan bu süreçte, bizlere gösterilen bu teveccühten dolayı mutluyuz. Hep birlikte şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Çok sayıda teşkilat mensubunun da katıldığı toplantı, Arıkan'ın başvuru formunu Debgici'ye teslim etmesiyle son buldu.