Ahmet Arıkan, seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Dulkadiroğlu ilçesi içerisinde bulunan mahallelerde esnaf ziyaretlerinde bulunan Arıkan, bugün de Dulkadiroğlu mahallesi sakinlerine projelerini anlatarak, vatandaşlardan destek istedi.
 
  Esnaf ziyaretlerinin yanı sıra parklardaki gençlerle sohbet eden, yaşlılardan problemlerini dinleyen Arıkan, bölge halkına en iyi hizmeti sunabilmek için yola çıktıklarını belirtti. Gençlere Gençlik Merkezleri projesini anlatan Arıkan, “Sizlerin derslerine çalışabilecekleri, oturup vakit geçirebilecekleri, kültürel faaliyetlerde bulunabilecekleri gençlik merkezleri yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
  Dulkadiroğlu sakinlerinin en büyük beklentilerinden birinin doğalgaz olduğuna dikkat çeken Arıkan, “Mahallemizde en büyük problemlerden bir tanesi doğalgaz ihtiyacı. Doğalgaz buraya gelmiş ama her yere eşit miktarda dağıtılmamış. İnşallah bununla ilgili biz elimizden gelen gayretleri göstermeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.  
 
  Germenicia Antik Kenti konusunda vatandaşların endişelerine de kulak veren Arıkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
  “Buradaki insanlar Germenicia Antik Kenti'nin açık hava müzesi olarak yapılmasıyla ilgili bazı endişeleri var. Bu istimlakların nasıl yapılacağını, ne şartlarda yapılacağıyla ilgili detaylı bilgilere sahip değiller. Onun için hali hazır durumlarıyla ilgili de herhangi bir şey yapamıyorlar. Burası sit bölgesi olarak ilan edilmiş. İnşallah biz göreve gelirsek, Allah bize bunu nasip ederse bu kentin çıkartılması noktasında halkımızın tarafında yer alacağız. İnsanların istimlaklarda gerçek rakamları, gerçek bedelleri alabilmeleri için gayret göstereceğiz.”
 
  Arıkan, Dulkadiroğlu'nda bir kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunduğuna da dikkat çekerek, “Kentsel dönüşümle ilgili bizim projelerimiz var. Yatay yapıyı, dikey yapı haline getirme şeklinde düşünebiliriz. Bu dikey yapı haline getirdiğimiz zaman çevrede otoparklar, yeşil alanlar ve sosyal donatılar oluşturabiliriz. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmaları yapıyorlar. İnşallah göreve geldiğimizde bölgenin problemlerini, sorunlarını en acil şekilde çözeceğiz.”