Erkoç, AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile birlikte mahalle toplantılarına devam etti. Tarihi Kadıoğlu Konağı çatısı altında vatandaşla buluşan Erkoç, yeni büyükşehir yapısı ve getirdiği yetkileri anlattı.

Tecrübeli, liyakat sahibi insanların büyükşehir belediyesinde görev alarak Kahramanmaraş'a hizmet edeceğini ifade eden Erkoç, “Bu statü şehrimize büyük yetkiler ve kaynaklar getirmekte. İşte bu yapıyla hayal edilen projeler hayat bulacak. Yani nasıl bizim beynimiz talep ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için tüm uzuvlarımızı harekete geçirir, gelecekle ilgili hayaller kurarsa, büyükşehir de geleceğimiz için hayaller kuracak, projeler üretecek ve bir beyin görevi icra edecek. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sizler için geleceği tasarlayacak. Kahramanmaraş'ın 2023'ünü, 2071'ini tasarlayacak. Yani hükümetimiz nasıl ülkemizin geleceğini planlıyorsa, biz de Kahramanmaraş'ın geleceğini tasarlayacağız. Çok tecrübeli arkadaşlarımızla gerçekten işinin ehli insanlarla bu çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.
Şehir içi ulaşımdan kentsel dönüşüme, turizmden altyapı hizmetlerine kadar projelerini anlatan Erkoç, turizm açısından da Kurtuluş Mahallesi'nin önemine değindi. Erkoç, şöyle devam etti:

“Bu mahalle bence Kahramanmaraş'ın en kıymetli mahallelerinden bir tanesi. Çünkü burada tarih kokuyor. Bizim ne kadar zengin bir medeniyet olduğumuzun delilleri burada. Hemen şurada kapalı çarşımız var 700 yıllık. Bakın ecdat ne kadar güzel düşünmüş. 700 yıl önce modern bir alışveriş merkezi yapmışlar. Yazın serin, kışın sıcak. Yani insanlar sıcaktan etkilenmesin, kışın da soğuktan etkilenmesin diye buraları inşa etmişler. Bize bıraktıkları en güzel miras bu. Biz inşallah buraları ayağa kaldıracağız. Kapalı çarşı, tarihi kale ve burayı İstanbul'daki tarihi yarımada gibi turizmin merkezi haline getireceğiz. Şu an muhteşem bir konağın içeriğindeyiz. Diğer yandan Roma dönemine ait mozaikler var. İnşallah tüm bu zenginliklerimizi ortaya çıkartıp, turizm pastasından hak ettiğimiz payı alacağız.”

“ADIMLARIMIZI DOĞRU ATIP, GELECEĞİ DOĞRU PLANLAYACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay ise merkez ilçelerin sınırları ve yapılanmaları hakkında bilgiler verdi. Büyükşehirle birlikte ilçe olan Dulkadiroğlu'nda yeni kamu kurumları ve yeni kadrolar atanacağını dile getiren Okay, tüm bunların vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi için yapıldığını söyledi. Okay, şöyle konuştu:

“Yani Elbistan'da ne kadar devlet memuru kurum ve kuruluş varsa bunlar kadar da Dulkadiroğlu ilçemize geliyor. Bu teşkilatların tamamı sizlere daha kaliteli hizmet verebilmek için kurulacak. Bu yapılanmada 4 aydır devam ediyor. Dulkadiroğlu Kaymakamımız görevinin başında ve ilçemizi kuruyor şu anda. Bizler de bu yapının doğru kurulması için elimizden geleni yapıyoruz. Gerekirse 3-5 yıl geç olsun ama doğru kuralım. Çünkü bu yapı belki ilçemizi 100 yıl götürecek. Maraş belediyemizin 1870'li yıllarda kurulduğunu varsayarsanız 140 yıldır burada idari değişiklik yok. 140 yıldır buraya belediyecilik hizmeti Kahramanmaraş Belediyesi'nce verilmekte. Şimdi yeni bir yapı oluşuyor. Belki bu yapı da 100 belki 200 yıl böyle gidecek. Bu nedenle ilçe yapılanmalarını doğru kuralım ve geleceğe hitap etsin. Bu nedenle devlet dairelerimizi bir arada oluşturmak ve bir ilçe meydanı oluşturmak istiyoruz. Kaymakamlığımızı, belediyemizi, diğer birimleri bir bölgeye yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca şehrimizin diğer yarısıyla ilçemiz arasındaki hizmet farkını kapatmak için de daha fazla çalışacağız.”

“İNSANIMIZIN BİZE İHTİYAÇ DUYDUĞU HER NOKTADA ONLARIN YANINDA OLACAĞIZ”
    
Pınarbaşı ve Gazipaşa Mahallesi sakinleriyle de bir araya gelen Erkoç ve çalışma arkadaşları burada da sorun ve beklentileri dinleyip çözüm noktalarını anlattı. 
  
Paşa Düğün Salonu'ndaki toplantıda Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta yapılan tarihi hizmetleri vatandaşla paylaşan Erkoç, “Hükümetimizde yolsuzluk olsa bu icraatlar yapılır mıydı?” dedi. Artık güçlü bir Türkiye'nin var olduğunu dile getiren Erkoç, şunları söyledi:
  
“AK Parti iktidara gelmeden önce 500 milyon para için IMF kapılarında haftalarca bekleyen bir Türkiye vardı. Şimdi sadece Kahramanmaraş'taki hastanelerine 500 milyon TL kaynak ayıran bir Türkiye var. Paramızın gücü yoktu, kardeş kardeşe TL üzerinden borç vermiyordu. Ama hamdolsun şimdi Türkün parası dünyanın dört bir tarafında itibar görüyor. Artık güçlü, büyük ve hayalleri gerçek yapan bir Türkiye var. Şimdi soruyorum size yolsuzluk olsa bu olur muydu, hayal edilemeyen bu projeler gerçeğe dönüşür müydü?”
  
Büyükşehir yapılanmasının da Kahramanmaraş için tarihi bir fırsat olduğunu ifade eden Erkoç, 30 Mart'ta yeni bir dönemin başlangıcını yapacaklarını kaydetti. Erkoç, sözlerini şöyle tamamladı:

“İşte bu yeni yapının yani büyükşehrin kurulmasında yer almak bizim için onur ve şeref. 30 Mart'tan sonra her alanda hayal edilen hizmetleri gerçekleştireceğiz. İnsanımızın ihtiyaç duyduğu her an yanında olacağız. Yani insanımız ne zaman bizi yanında görmek isterse o an büyükşehir belediyemizin tüm kurumları onun yanında olacak. Bu kurumlar insana hizmet etmek için kurulmakta. Çünkü biz ”˜insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla görev yapan bir kadrolarız. Bizim temel felsefemiz bu. İşte bu anlayışla Kahramanmaraş'ımız en yaşanılabilir illerden biri olacak.”

“GEZİ PARKIYLA YAPAMADIKLARINI YOLSUZLUK ALGISIYLA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORLAR”

Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan da 30 Mart Yerel seçimlerinin önemine değindi. Sandıkla iktidara gelemeyenlerin, AK Parti'yi yönetimden uzaklaştırmak için her yolu kullandığını vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

  “İktidarımızla birlikte hizmetler anlamında çok büyük gelişmeler yaşandı. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti kadrolarının kendilerini sizlere yani halkımıza adaması sonucunda hep sizlerin desteğine mazhar olduk. Bunu gören hem içerdeki hem de dışardaki ”˜istemezükler' AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Önce Mayıs ayı içerisinde Gezi Parkı olaylarını başlattılar. Ama sizlerin desteği sayesinde bu eylemler başarısız oldu. 17 Aralık süreciyle de yeni bir senaryo üretildi. Sandıkta sonuç alamayanlar vatandaşın seçim öncesinde algısını değiştirme girişiminde bulundular. Gezi olaylarıyla yapamadıklarını sizin kafanızda bir yolsuzluk algısı oluşturarak yapmak istiyorlar. Eğer yolsuzluk olsaydı, AK Parti harama el uzatsaydı  11 yıl boyunca bu büyük hizmetler yapılabilir miydi, bunlara insaf demek lazım. Ama ben bu haksızlıklara en güzel cevabı sandıkta vereceğinize yürekten inanıyorum.”

  Soru-cevap bölümüyle tamamlanan toplantılar, samimi sohbetlere sahne oldu.