Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adaylığı başvurusunu dün yapan merkez ilçe eski başkanı Necati Okay, “Ortak akıl ve ortak iradeyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur” dedi.

Bir süredir aday adaylığı için çalışmalarını yoğunlaştıran deneyimli siyasetçi, ekibi ile birlikte dün uzun süre yöneticilik yaptığı AK Parti'nin Şekerdere Yolu üzerindeki binasına geldi. Burada bir süre yeni oluşan iki merkez ilçenin (Dulkadiroğlu ve Onikişubat) başkanları Ömer Bilal Oruç Debgici ve Ahmet Özdemir, partinin il ve diğer merkez ilçe yöneticileri ile bir süre görüşen Okay, daha sonra toplantı salonuna geçti.

İl başkan yardımcısı Mehmet Akif Kahveci, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Fırat Görgel, Baro Başkanı Metin Doğan, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri, il ve iki merkez ilçenin yönetim kurul üyeleri, Necati Okay'ın çalışma arkadaşları ve taraftarlarının bulunduğu bir ortamda konuşan Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici, şunları söyledi:

“Partimize aday adaylarının başvuruları devam ediyor. Hem büyükşehir hem de iki merkez ilçemize gösterilen bu yoğun ilgi partimizin gücünü gösteriyor. AK Parti güçlüdür, güçlü olmaya da devam edecektir. Bu başvurular sonrasında da el birliği ile partimizi daha güçlü konuma getireceğiz. Sayın Okay'ın merkez ilçe başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar ile tecrübesi ortadadır. Kendisine geçen hizmetleri için bir kezç daha teşekkür ediyoruz, bundan sonra çalışmalarında da başarılar diliyoruz.”

Daha sonra alkışlar arasında kürsüye gelen AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki son merkez ilçe başkanı ve Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Necati Okay, “Kuruluşundan bu yana AK Parti çatısı altında ürettiğimiz değerli çalışmaları biz bu donanımlı ekiple birlikte başardık. Bundan sonraki süreçte de yine başarımızı devam ettirmek üzere ruhen, fikren ve fiilen birlikteliğimiz devam edecektir” diyerek şunları söyledi:

“Çeşitli vesilelerle yaptığımız konuşmalarda değindik.  Başbakanımız sayın Recep Tayip Erdoğan'ın hizmet anlayışından esinlenmiş olarak halka hizmetin hakka hizmet olduğu gerçeğine inancımızı belirtmek isterim. Bu üslup ile yolumuza devam edeceğiz. Ak parti çatısı altında 12 yıllık teşkilat hizmetinde bulunduk. Aynı inanç ve heyecanla bundan sonrada belediyecilik alanında yolumuza devam etmek istiyoruz (inşallah).

Burada benimle birlikte olan değerli kardeşlerime şükran duygularımı sunarak şahsıma gösterdiğiniz teveccüh ve güveni boşa çıkarmamak adına elimden gelenin en iyisini bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada esirgemeyeceğimi belirtmek isterim. Köylerinden mahallelerinden işinden gücünden fedakârlık yaparak yanımızda yer alan tüm kardeşlerimi kalbi muhabbetlerimle tekrar selamlıyorum. Biz birlikte güzel işler başardık ve başarmaya da devam edeceğiz inşallah. Zaman zaman kamuoyunun bilgisine sunduğumuz çeşitli projelerle ortak akıl zemininde hizmetler üretmeyi diliyoruz.

Vatandaşlarımızla istişare ederek ihtiyaçların öncelik sırasını belirlemek niyetindeyiz. Bu görev bize nasip olursa eğer buna layık olmak adına elimizden geleni yapacağız. Bu çok kolay bir süreç olmayacaktır. Çünkü birçok ilden daha büyük bir nüfus alanında verimli hizmetler sunmak için ayağı yere basan sağlam projeler üretmek gerekir. Geçen zaman içerisinde biz bu hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz.

Duamız, bizlere gösterdiğiniz ilgi ve güvene layık olabilmektir. Belediyeciliğin; bir kenti inşa ederken aynı zamanda ona ruh ve kimlik kazandırmak olduğunun bilincindeyiz. Kahramanmaraş saklı değerler kentidir. Bu değerlerin gün yüzüne çıkarılması, vatandaşlarımızın modern imkânlara kavuşması, köy ve kent altyapısının eşitlenmesi, emeğin ve imkânların kardeşçe bölüşülmesi ve müreffeh bir Dulkadiroğlu için sürekli çalışacağız.  

Kahramanmaraş a güneş Dulkadiroğlu'ndan doğuyorsa hizmet ışığı da yine oradan yükselecektir. Hedeflediğimiz hizmet çıtasına ulaşmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ortak akıl ve ortak iradeyle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yoktur. Üzerinde çalıştığımız projelerin tamamı Dulkadiroğlu ilçemize özgü çalışmalardır.  Hayata geçirilmesiyle birlikte Dulkadiroğlu ilçemiz güncel ve modern imkânlara sahip olacaktır.

Kent Meydanından, kentsel dönüşüme; ulaşımdan, yeşil alana sosyal yatırımlardan, Germanika antik kentine kadar ilçemizin gelişmesine vesile olacak tüm kaynaklar etkin bir şekilde kullanılacaktır. Biz Dulkadiroğlu ilçemizin hizmetine talibiz. Bu talebimizin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan diliyorum. Allah hiçbirimizi üstesinden gelemeyeceğimiz yükle imtihan etmesin. Tüm makamların fani olduğu gerçeğinin idraki ve inancıyla sizlerden dua ve destek istiyorum.”

Okay, daha önceden teslim ettiği başvuru formunun karşılığı olarak alındı belgesini ilçe başkanı Debgici'den aldı.v