AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Dr. Mehmet İlker Çitil, seçim çalışmaları kapsamında Ertuğrul Gazi ve Akçakoyunlu Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve teşkilat üyeleriyle birlikte seçmenin karşısına çıkan Çitil, sağlıkta yakalanan başarıları anlatıp, vatandaşlarla sohbet etti.

Mahalle sakinlerine hitap eden Çitil, Kahramanmaraş’ta uzun yıllar sağlık müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve hükümet ile bakanlık politikalarını en iyi şekilde uygulamaya çalıştığını söyledi. 2002 öncesinin özetini çıkartıp, Türkiye’yle birlikte Kahramanmaraş’ın da sağlıkta çağ atladığını ifade eden Çitil, şöyle konuştu:

“Bir memur arkadaşımız yanı başında SSK hastanesi varsa oradan hizmet alamıyordu. Bir işçi arkadaşımız yanında bir devlet hastanesi varsa buradan hizmet alamıyordu. Aynı zamanda alınan hizmet kaliteli değildi. Hekim yetersizliği, ambulans yetersizliği, sağlık çalışanı yetersizliği vardı. Herkesin ayrı ayrı sosyal güvencesi olduğu için karışık bir durum vardı. İşin içinden çıkılamıyordu. Ambulans bir hasta götüreceği zaman aklımıza ilk gelen şey bunun deposunun nasıl doldurulacağı idi. Çünkü devletin bu depoyu dolduracak imkanı yoktu. O günlerden bu günlere geldik. Şu an itibariyle tüm Türkiye’de 17 tane helikopter ambulansımız var, 4 tane uçak ambulansımız var. Bu helikopter ambulanslarımız dağ başında, yolda ya da ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabiliyor. Uçak ambulanslarımız gerekirse yurt dışında tedavi gören hastalarımızı, yoğun bakımda tedavi gören hastalarımızı dahi ülkemize getiriyorlar. Çok değil daha bir hafta önce Kahramanmaraşlı bir hemşehrimizi Mekke’den ülkemize getirdik. Bunun mutluluğu her şeye yeter.”

“VATANDAŞ MEMNUNİYETİ YÜZDE 86”

Kahramanmaraşlıların sağlıkta memnuniyet ortalamasını Türkiye standartlarının bile üzerine çıkardıklarını dile getiren Çitil, vatandaş memnuniyetini yüzde 86’lara taşıdıklarını ifade etti. Çitil, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kahramanmaraş’ımızda da Türkiye genelinde olduğu gibi hizmetler yetersizdi. Ambulans sayımız 5 iken şu an 64’lerde. 112 İstasyon sayımız 8 iken şu an itibariyle 32’lerde. 2011 de sağlıkta dönüşüm kapsamında, Yörükselimi, Kadın Doğum Hastanemizi, SGK hastanemizi birleştirerek şu anki yerleşkesinde 630 dönümlük yere taşıdık. Hem açılmasına katkı da bulunduk hem de birleştirerek açtık. Bu da Türkiye’de bir oldu. Hem hemşehrilerimiz hem de çalışanlarımız memnun. Kalitesiyle, odalarıyla tercih sebebi ve vatandaş memnuniyetimiz çok yüksek. 2002’ler de sağlıkta memnuniyet oranı ülkemizde yüzde 39 iken, şimdi yüzde 76’larda. Kahramanmaraş’ımızda ise bu oran yüzde 85-86’larda. Tabi ki hemşehrilerimiz çok daha iyilerine layık ve biz de onlara hizmetlerin en iyisini ulaştırmaya devam edeceğiz.”

Çitil, daha sonra vatandaşlarla sohbet edip, görüş ve önerilerini dinledi.