CHP İl Başkanı Bedri Serter, İzmir’den en az 8+8, toplam 16 milletvekili hedefiyle yolları aşındırmaya başladıklarını söyledi. Göreve gelmesinden sonra seçim çalışmalarının ön hazırlıklarını tamamlayan Serter, yapılacak çalışmaları ilçe ziyaretleriyle örgütüne anlatmaya başladı. Serter ve beraberindekiler, ilk ziyaretlerini Foça, Aliağa, Kınık, Bergama ve Dikili’ye yaptı.

7 Haziran 2015'te yapılacak genel seçimde Türkiye genelinde iktidarı hedeflediklerini söyleyen Serter, “İzmir’de hedefimiz, her iki seçim bölgesinden de en az sekizer milletvekili çıkarmaktır. Bunun için çok çalışacağız. Bu çalışmalar, yerinde bilgilendirmeyi ve paylaşımı hedefliyor. Parti olarak hedefimiz belli. CHP’nin iktidar ateşinin kıvılcımlarını İzmir’den yaktık bile.” dedi.

'KURTARIN BİZİ BU İKTİDARDAN'

Foça ziyaretinde konuşan CHP İl Başkanı Serter, “Biz kendine ve artık baskıdan yılmış halkına güvenen, örgütünün gücüne inanan bir partinin üyeleriyiz. İddiamızı daha en baştan ortaya koyduk. Bizden başka hedef koyan, milletvekili sayısı açıklayan başka bir parti yok. İddiasını açıklayan tek partiyiz. Bu işler biraz inançla, biraz da çalışkanlıkla ilgilidir. Emek harcamaktan korkmazsanız, örgütünüze güvenirseniz bu açıklamaları yapacak gücü de kendinizde bulursunuz. Biz bu gücü, AKP iktidarının baskısından, yolsuzluklarından, Foça’ya, Aliağa’ya, Dikili’ye, Bergama’ ya, Kınık’a öteki muamelesi yapmasından bıkan halkımızdan alıyoruz. Gittiğimiz her yerde, 'Kurtarın bizi bu iktidardan.' diyen vatandaşlar bizi karşılıyor. Örgütümüz tam bir inançla çalışıyor ve her zamankinden daha fazla heyecanla, coşkuyla çalışıyor.” dedi.

Seçim çalışmalarına İl Başkanı Serter’in yanısıra örgütten, seçim ve hukuk işlerinden, yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan yardımcıları ve ziyaret edilen ilçelerden sorumlu il yönetim kurulu üyeleri de katıldı.