Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya 1. sıra milletvekili adayı Metin Oktay, ülkenin en önemli gündeminin ilkeli, dürüst, farklılıkları zenginlik görme, herkesin fikrine saygı duyma, adalet ve herkesin güvenebileceği hukukun ön planda tutulması olması gerektiğini söyledi. 13 yıllık AK Parti iktidarının iç, dış, eğitim, yargı ve ekonomide yaptığı yanlış politikalarla ülkeyi uçuruma sürüklediğini belirten Oktay, insanların bu iktidar döneminde geleceği güvenle bakmadığını, çocuklarının geleceği adına endişe duyduğunu kaydetti.

İlkeli siyaset yapma ve ülke gerçeklerini anlatmak için Antalya milletvekili adayı arkadaşları ile birlikte Gazipaşa'dan Kaş'a, Kaş'tan Manavgat'a, Serik'ten Kemer'e, Kumluca'dan Elmalı'ya Korkuteli'den Gündoğmuş'a İbradı'dan Aksu'ya, Akseki'den Döşemealtı'na Finike'den Demre(Kale) ve Kepez'den Konyaaltı'na karış karış dolaşacaklarını belirten Oktay, 7 Haziran seçimleri AK Parti iktidarının her türlü hukuksuzluğuna bir dur deme seçimi olacağı için seçmene önemli sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Oktay, "Ülkemizi AKP iktidarının nereye getirdiği ortada. Bilindiği üzere ülkemizde ilkeli ve dürüst siyasetin öncüsü merhum liderimiz Bülent Ecevit olmuştu. Ülkemizin bugün en fazla muhtaç olduğu temiz, ilkeli ve dürüst siyaset ve dürüst siyasetçiler. DSP olarak her zaman dürüst siyasetin öncüsü olduk. Olmaya da devam ediyoruz. Bu konuda merhum liderimiz Ecevit gibi Genel Başkanımız Masum Türker her zaman ilkeli ve dürüst siyasetin öncüsü olmuştur. Bizim toplumu vereceğimiz en önemli mesaj dürüstlük ve ilkeli siyaset olacak. Dün başka konjonktüre göre başka konuşan siyasetçilere 7 Haziran'da halkımızın prim vermeyeceğine inanıyoruz. En büyük gücümüz dürüstlük." diye konuştu.