Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı Fahrettin Oğuz Tor yaptığı açıklamada "Cumhuriyet tarihi boyunca 4 bakanı yolsuzluktan dolayı istifa eden başka bir hükümet olmamıştır. Biz yapılan bu yolsuzlukların, hırsızlıkların hesabını sormak için buradayız. Bu milletin çalınan her kuruşunun hesabını soracağız" dedi.

Kahramanmaraş'ı ilçe ilçe, mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak gezdiğini ve gece gündüz demeden vatandaşa MHP'nin programını anlattığını ve vatandaşın sorunlarını dinlediğini söyleyen Tor şöyle dedi:

"Bu seçimin 2011 ve 2007 seçimlerinden çok farklı olacağını söyleyebilirim. Gezdiğimiz her yerde MHP'ye olan büyük teveccühü görebiliyoruz. AKP'de büyük bir erime var ve bu erime gün geçtikçe artarak devam ediyor. Vatandaşın kafasında AKP ile ilgili çok ciddi şüpheler var vu şüpheler giderilemedi. Ayrıca tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı ne yazık ki AKP lehine seçim çalışmaları yapıyor. Bütün bunlar vatandaşı rahatsız ediyor."

"AKP'nin bakanların yolsuzluk ve hırsızlık iddialarına karşı yargılama izni vermemesi ve bu iddiaları örtbas etmeye çalışması vatandaşın AKP'den uzaklaşmasına neden oldu." diyen Tor açılım adı altında yapılan görüşmelerin de vatandaşı rahatsız ettiğini ve bu rahatsızlıkların sandığa yansıyacağını söyledi.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'ı da eleştiren Tor, bölücülerle görüşmenin cezasını vatandaşın vereceğini söyledi.

Türkiye'de umudunu yitirmiş işsiz sayısının 593 bin olduğunu söyleyen Tor "Siz 600 bine yakın insanımızın tamamen umudunu yitirdiği bir ülkeden ne bekleyebilirsiniz. Bu insanlar aynı zamanda yaşama umudunu da yitirmiştir. Ayrıca 2013 yılında ülkemizde 123 bin kadın boşanmıştır. Bu boşanmaların en önemli nedeni geçim sıkıntısıdır." dedi.