Ak Parti İl Binasında Aday adaylık başvurusunu yapan Tabip Gülbay, basına açıklamalarda bulundu. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili aday adayı Gülbay başvuru evraklarını vermeden önce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kimim?

Üniversiteyi Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde, Yüksek Lisansı aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Bölümünde, Doktorayı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Bölümünde tamamladım.

Aday adayı olmak için Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterlik görevimden istifa ettim.

Niçin Siyaset?

Siyaset; bir “iddia”, bir “dava”, bir “ideal” sahibi olan, başka bir ifadeyle, “reel politiği” değil, “ideal politiği” hedef alan bizler için vazgeçilmez bir araçtır. 
Kişisel hedefim; kadim kültürümüzde iyi yönetim sanatı anlamına gelen siyaset aracılığı ile milletin hizmetkârı ve milletin vicdanı olabilmektir.
Milletin hizmetkârı ve milletin vicdanı olabilmek için gece gündüz demeden çalışmayı, (alınteri), samimiyeti ve hırslı olmamayı gerektirir.
Yaklaşık 3 yıl genel sekreterlik görevinde bulunduğum ve Türkiye’nin en dezavantajlı bölgelerinden birinde kurulan (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) Dicle Kalkınma Ajansı 26 Kalkınma Ajansı arasında “Mali Destek Uygulamaları” alanında en başarılı ajans oldu.
Yeni anayasanın, başkanlık sisteminin, çözüm sürecinin ve cemaatle mücadelenin ana gündem maddeleri olacağı önümüzdeki dönem tarihi bir dönem olacaktır. 

Bütün bu yukarıda söylediklerimin özeti olarak bilgi birikimimle ve tecrübemle Kahramanmaraş’a hizmet edeceğime ve katkı yapacağıma inandığım için aday adayıyım.
 
İlkeler ve Hedeflerim Nelerdir?

1- Sloganımız “sadece hizmet ve adalet” olacaktır.
2- Yapılacak tüm hizmetlerin temelinde ilkeli ve adil olmak anlayışı yatacaktır.
3- Seçmene ulaşılabilir olmak ve seçmenle iç içe olmak temel hedefimiz olacaktır.
4- Tüm enerjimiz Kahramanmaraş’ın hizmetine harcanacaktır. 
5- Kahramanmaraş için topyekûn bir kalkınma modelinin hayata geçirilmesine çalışılacaktır.
6- İlimizin yatırım ortamının (ekonomik alt yapının) iyileştirilmesine özel önem verilecektir.
7- ‘Daha fazla eğitim ve daha fazla üretim’ temel ilkemiz olacaktır.
8- ‘İnsanlara balık vermek değil, balığın tutulmasını öğretmek’ temel düsturumuz olacaktır. 
9- ‘Özel yatırımlar kalkınmanın vazgeçilmezidir’ ilkesinden hareketle özel yatırımların önüne çıkabilecek engeller birincil elden takip edilecektir. 
10- Çalışma çağındaki nüfusun istihdam edilebilirliğinin artırılmasına (işsizlikle mücadeleye) özel önem verilecektir.