Yanar, partisinin Afşin ilçesinde Ulu Camisi önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, "Milli İttifak"ın 7 Haziran'da barajı aşmasının önünde hiçbir engelin bulunmadığını belirtti.
13 yıldır devam eden AK Parti hükümetinin süresini doldurduğunu savunan Yanar, iktidarı hedeflediklerini kaydetti.

Yanar, şöyle devam etti:

"AK Parti güzel işler de yaptı. Bu süreç içerisinde biz kendi kendimize sorduk, 'bu iktidar güzel işler yapar da bizim Büyük Birlik Partisi olarak bu siyasette varlık sebebimiz ortadan kalkar' diye kendi kendimize sorduğumuz durumlar oldu. Müslüman bir ülkede başörtüsüyle alakalı ciddi bir sıkıntı vardı. İktidar yasa çıkartmak için uğraştı fakat bir yönetmelikle de olsa kızlarımızın başörtüsüyle önünü açtılar. Bu durum herkes gibi beni de memnun etti. Dua ettik, teşekkür ettim bununla ilgili."

HDP'nin seçim barajını aşmaması halinde Anayasa Mahkeme'sine giderek meclise girmeyi hedeflediklerini dile getiren Yanar, "hak ihlali" formülüyle meclise girmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Saadet Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayı Haşim Yanar,

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Tüten ise dünyadaki bütün mazlum Müslümanlar'ın kan ağladığını, Ortadoğu'da ölenin de öldürenin de "Allahuekber" dediğini belirterek, "Bu oyunlara gelmemek, İslam alemini bu sıkıntıdan kurtarmak için 7 Haziran'da 'milli ittifaka' desteklerinizi istiyorum" diye konuştu.

Daha sonra milletvekili adayları ve partililer "sevgi yürüyüşü" kapsamında, Atatürk Caddesi'nden partilerinin seçim koordinasyon merkezine kadar yürüdü.