Siirtliler, kırmızı et kilosunun 38 liraya kadar yükselmesi nedeniyle daha ucuz ve sağlıklı olduğu gerekçesiyle balık çeşitlerine rağbet gösteriyor.
Sebze ve meyve pazarında tezgah açan balıkçılar, her geçen gün artan balık tüketiminden memnun olduklarını belirtti. Artan balık çeşitlerinin fiyatlara yansıdığını, 10 lira olan bir kilo hamsinin ’akşam pazarı’ 5 liraya, 10 liradan satılan Palamut’un da 7,5 liraya kadar düştüğünü belirten Cüneyt Aksu adlı balık satıcısı, "İlimizde son dönemde beyaz et tüketimi artıyor. Özellikle kırmızı etin kilosunun 38 liraya satıldığı ilimizde, halk daha sağlıklı ve ucuz olduğu için balık tüketimine ağırlık verdi. İl dışından kasa kasa aldığımız balık çeşitlerini bir günde tüketiyoruz. Bu halkın giderek balık çeşitlerine olan rağbetinden kaynaklanıyor. Satışlardan hem biz hem de tüketici memnun" dedi.