Sivas Ziya Gökalp Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi Elif Sude İlaslan, babaannesinin babaannesi olan Hünkar Nine’nin gerçek yaşam öyküsünü konu alan ’Hünkar Nine’ adlı kitap çıkardı. Genç yazar için okulunda imza günü düzenledi.
Okul salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Sevim, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uyar, Okul Müdürü Metin Arslan, İlaslan ailesi, Elif Sude’ye Hünkar Nine’nin yaşam öyküsünü anlatan babaanne Özcan İlaslan, öğrenci ve öğretmenler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Metin Arslan, "Sizlerin farklı özelliklerinizin olduğunun eğitimciler olarak farkındayız. Biz eğitimciler, sizlerin bu farklı özelliklerini gün yüzüne çıkarıp, ülkemize hizmet etmeniz noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Cesaretini ortaya koyarak kitap ve şiir denemeleri yapan Elif Sude İlaslan’ı da hem huzurlarınızda cesaretlendirmek, hem de sizlerin ’Ben bir proje yapıyorum ama kimse beğenmez, bu projeden bir şey olmaz’ dememeniz için bu imza gününü tertip ettik.” dedi.
Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Sevim ise, "Ortaokul yıllarında kitap yazma cesaretini ve becerisini gösteren öğrencimizi kutluyorum. Tabi yazmak için de okumak lazım. 800 kitap okumuş bu öğrencimiz. 11 yaşında bu kadar kitap okuyunca, okudukları kendisini dolduruyor. Ne yapması lazım? Okumanın ilerisine geçmesi lazım. Okumanın ilerisi ne? Yazmak. Öğrencimiz bunu başarmış. Ben kendisini bu başarısından dolayı kutluyorum. Tabi velilerimizin de burada katkısı var, onları da tebrik ediyorum. Bu örnekte olduğu gibi biz velilerimizin çocuklarını desteklemelerini ve onların başarısına ortak olmalarını istiyoruz." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Elif Sude İlaslan, arkadaşları için kitaplarını imzaladı.