Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mustafa Kayış, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal’ı ziyaret etti.
16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden SGK İl Müdürü Mustafa Kayış, haftanın önemine değinerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kayış, 2008 yılından itibaren SGK Haftası’nı haftayı kutladıklarını belirterek, amaçlarının sosyal güvenliğin önemini anlatmak ve topluma bu bilinci yaymak olduğunu söyledi.
Sosyal Güvenlik alanında üç kurumun birleşmesi ile hizmetlerin teknolojik imkanları da kullanarak daha sistematik bir şekilde yapıldığını vurgulayan Kayış, mümkün olduğu kadar üyelere en kaliteli ve en verimli hizmeti sunmaya gayret gösterdiklerini dile getirerek, fikir alışverişinin önemli olduğunu vurguladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren SESOB Beşir Köksal, kurumun esnaf teşkilatı açısından önemli olduğunu ifade ederek, "Sosyal Güvenlik Kurumu bizlerin doğumundan ölümüne kadar her zaman bizlere yardımcı olmaktadır. Burada bizlere önemli görevler düşmektedir. İşverende işçi de sigorta konusunda hassas olmalı ve taviz vermemelidir. Esnaf teşkilatı olarak sosyal güvenlik kurumundan ve çalışmalarından memnununuz. Toplumda sosyal güvenlik ve sigortalılık bilincinin oluşturulmasına ve yerleşmesine katkı sağlamak amacını taşıyan sosyal güvenlik haftanızı kutluyor, çalışmalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum."diye konuştu.
Köksal, emekli esnaflardan kesilen yüzde 10’luk destek priminin tarihe karışmasının da esnafı rahatlattığını aktardı.