Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) yönetimi tarafından ihraç kararı alınarak onaylanan Muharrem Koç, istifasının ardından yargı yoluna gideceğini açıkladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Muharrem Koç, Salı toplantıları gerekçe gösterilerek ANSİAD'dan 26 Mayıs 2014 tarihli Haysiyet Divanı ve 27 Mayıs 214 tarihli yönetim kurulu kararı ile ihraç kararı alındığını söyledi. Söz konusu karar alınırken savunmasının alınmasına bile ihtiyaç duyulmadığını belirten Koç, kişisel hakları ve hukukun hiçe sayıldığını söyledi.

23 yıldır üyesi olduğu ANSİAD'ın ihraç kararına karşı mahkemeye müracaat ettiğini ifade eden Koç, Antalya 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 24 Ekim 2014 tarihli kararı ile ihraç kararı iptal edildiğini duyurdu. Yönetim kurulunca kabul edilmese de mahkeme kararıyla hala ANSİAD üyesi olduğunu dile getiren Koç, açıklamalarına şöyle devam etti: "Ancak; 23 yıllık ANSİAD geçmişimi ve ANSİAD’a bu verdiğim iyi niyetli ve gerçekten özverili hizmetleri yok sayan, bu kararın alınmasını sağlayanlara hakkımı helal etmiyor, onları Allah’a sonra da Türk Adaleti’ne havale edeceğim. Çok değer verdiğim ve Antalya’nın güzide sivil toplum örgütlerinden biri olan ANSİAD tüzel kişiliğinin ve çok değerli üyelerinin böyle anlamsız bir kavganın muhatabı olmasını hiç istemezdim. Arkadaşlarımın seviyesiz bir konuda taraf olmalarına gönlüm razı olmadığı için Genel Kurul’da ANSİAD üyeliğimden istifa ettim."

Muharrem Koç'un istifası ve ihracıyla ilgili dün yazılı açıklama yapan ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu da Genel Kurul toplantısında Muharrem Koç'un medyaya istifa ettiği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Eroğlu, 46 dakika konuşan Koç'un Divan Başkanlığı'na istifasını sunduğunu ve ihracıyla ilgili oylamaya gerek olmadığını söylediğini belirterek, "Divan Başkanı Sayın Ergin Civan, Sayın Muharrem Koç'a hitaben, 'ihraçla ilgili oylamanın yapılmaması için ihracına ilişkin itirazdan vazgeçtiğinizi genel kurula bildirmeniz gerekmektedir. İhraç kararına itirazınızı geri alıyor musunuz?' sorusuna, 'hayır itirazımı neden geri alacağım. Yoksa sizlerin huzurunda savunmamı yapamazdım. Ben istifa ediyorum ve genel kurulu terk ediyorum' diyerek salondan ayrılmıştır. Bunun üzerine Divan, hazirunun da isteği üzerine gündemin 14. maddesinde yer alan oylamayı gerçekleştirerek Sayın Muharrem Koç'un ihracı 29'a karşı 66 oy ile onaylanmıştır." dedi.