Mehmet Akif Ersoy Belediye Evi'nde sendika temsilcileri ve üyelerle bir araya gelen Çivi, yaptığı konuşmada, Türkiye'de son dönemde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Çivi, yaşanan siyasi gelişmelerle devlet memurlarının sorunlarının da arttığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Yetkili memur konfederasyonunun 2013 yılında yaptığı toplu sözleşmede memurlar ve emeklileri için 175 lira seyyanen maaş artışı yapıldı. Bu bürüt artışın neti memurlarda 123 lira, emeklilerde ise 146 lira olarak gerçekleşti. Buna karşılık yetkili konfederasyon, neye dayanarak yaptılar bilmiyoruz, enflasyon farkı uygulamasından vazgeçti. 2001 yılından beri kamu görevlilerine ve emeklilerine yapılan artışlar enflasyonun altında kaldığı takdirde aradaki enflasyon farkı yıl sonunda ödeniyordu. Memurlara yapılan ortalama net maaş artışı 2014 yılında 6,96'dır. 7 ayda gerçekleşen enflasyon 6,18'dir. Dolayısıyla daha 7 ayda bu yetkili konfederasyonun adeta müjde diye sunduğu maaş artışları erimiştir. Kamu görevlileri bundan sonraki 5 ayda cebinden tüketerek geçinecek. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum. Bu yetkili konfederasyonun memura yaptığı bu zulmü durdurun. Kamu çalışanlarına ve emeklilere yasal hakları olan enflasyon farkı uygulamasını torba yasaya koyarak geri verin."

Çalışanlara yapılan ek ödemenin önemli sorun teşkil ettiğini ileri süren Çivi, çalışanların aldığı ek ödemelerin emekli oldukları zaman maaşlara yansımadığını, bu durumun önemli ücret kaybına neden olduğunu iddia etti.