Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Hayderiye Alevi Bektaşi Kültür Eğitim Derneği tarafından Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Etkinliğe alevi dedeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Merzifon Yokuşbaşı Kısmet Düğün Salonu'nda gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan Hayderiye Derneği Başkanı Sevgül Ayan, "Bugün Anneler Günü. Anneler Günü deyince aklımıza ilk gelecek Resullah’ın eşi Hz.Hatice ve kızları Fatıma gelmelidir. Ben buradan diyorum ki Allah tüm annelerimizin kızlarını Fatıma eylesin tüm oğullarımızı da Hasan ve Hüseyin eylesin. Programımıza katılan tüm annelerimize teşekkür ediyor ve tüm annelerimiz Anneler Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Programa katılan Alevi dedelerinden Süleyman Alan ise konuşmasında, şunları kaydetti: “1909 yılında bir kız çocuğunun annesini kaybetmesi ve akrabalarının da mayıs ayının ayının bu gününü anneni unutmama adına analım demesi ile bu şekilde başlanmış Anneler Günü. Bunlar, anılmak için güzel günler ama herkesin annesini hatırladığı ve andığı bu günde annelerin annesini anmamak bu günü eksik hatırlamak demektir. Annelerin annesini anacaksın ki kızlarınızı o şekilde yetiştireceksin. Ona buna benzemektense Hz.Fatıma’nın hayatını öğrenip onu kendine örnek almak gerekir. Şu an mutluluğu parada pulda evde arayan sizler Fatıma’nın hayatına bakın. Evlendiğinde çeyizine konulan birkaç parçadan başka hiçbir şeyi olmayan, gelin gittiği evi birkaç metrekareden ibaret olan o güzel insan eşiyle son derece mutlu bir yuvaları vardı. Ama şu an bizler 120 metrekare evlere sığmıyor, mutluğunun geniş evlerde olduğunu zannediyoruz. Ehlibeytin hayatını iyi okuyup anlamak ve hayatımıza tatbik etmediğimiz sürece mutluluğu başka şeylerde ararız. Ben buradan tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.”

Program sonrası Ali Yağlı tarafından düzenlenen yakma resim sergisi programa katılanlar tarafından gezildi.