Üç yıl önce ayrılarak iki ayrı dernek olan Samsun Çarşambalı 136 muhtar, yeniden tek dernek çatısı altında birleşme kararı aldı.

Çarşamba Muhtarlar Derneği'nde bir araya gelen muhtarlar, hizmet ve iş birliği için yeniden birleşme kararı aldıklarını açıkladı. Basına açık gerçekleşen toplantıda konuşan Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, "Bizler 3 yıl önce ayrılarak iki dernek olmuştuk. Bu ayrılığın ben şahsım adına üzerine çizgi çekiyorum. Mahallelerimizdeki ve köylerimizdeki hizmetlerin alımında daha güçlü olacağımızı düşünerek birleşme kararına varım, varız." dedi.

Desteğinden dolayı Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Sebahattin Aydınoğlu’na teşekkür eden Oduncu, "Bugün iki dernek başkanı olarak birleşme için karşınızdayız. Biz birlik için iki başkan olarak adımımızı attık değerli muhtarlarımız. İki ayrı dernek işlerimizde ikililik ve eksiklik çıkardı. Bizim iki başkan olarak da yeni kurulacak dernekte başkan adaylığı beklentimiz yok. Köyümüzde, mahallemizde bir sorun olduğunda hep birlikte gidelim. Biz dernekleri fesh ediyoruz. Tek dernek çatısında birleşmeyi siz de kabul ediyorsanız, buyurun çıkışta fesh etme kararını imzalayınız. Sonra tek dernekte mevcut muhtarlarla seçime gidilecek." diye konuştu.

Konuşmanın ardından muhtarlar fesh ve yeni dernek için sırayla imzalarını attı. 136 muhtarı bulunan Çarşamba’da toplantıya 100’ün üzerinde muhtar katılarak birleşme kararını imzaladı.

Ocak 2012 yılında başkanlığını Veysel Oduncu'nun yaptığı Çarşamba Muhtarları Derneği'nden ayrılan muhtarlar Sebahattin Aydınoğlu’nun başkanlığında Çarşamba Mahalle ve Köy Muhtarları Derneği’ni kurmuşlardı. Alınan kararla şimdi yeniden birleşiyorlar.