Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Peygamber Yolu Derneği ile birlikte düzenlediği "Herkes O' nu Okuyor" yarışmasının ve Güney Eğitimciler Federasyonu ile birlikte düzenlediği “Kitap Okuyan Bilir” yarışmasının ödül töreni Osmaniye Gala Tesisleri'nde yapıldı.
Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya törendeyaptığı konuşmada, "Hepimiz biliyoruz ki bu dünya bir imtihan dünyasıdır. Hiç şüphesiz insan burada çeşitli şekillerde sınanacak, kimi zaman bu dünya, onu sıkacak, sarsacak ve hırpalayacaktır. Kimi zaman da çeşit çeşit bela ve musibetlere giriftar olacaktır. İşte tüm bunlara karşı nasıl davranılması gerektiğini gösteren en güzel örnek, bütün beşerin medyun olduğu İnsanlığın
iftihar tablosu, Efendiler Efendisi Hz . Muhammed'dir(sas). O ki dünyaya teşriflerinden vefat edene kadar pek çok sıkıntı, eziyet ve musibet karşısında olağanüstü sabır göstermiş; kendisine, yakınlarına ve dostlarına yapılan sayısız insanlık dışı davranış karşısında da hep af ve müsamaha yolunu tercih etmiştir." dedi.
Günümüzde Efendimize ve Kur’ an’ ın elmas düsturlarına her dönemden daha fazla muhtaç olduğumuza dikkat çeken Başkaya, "Biz de Peygamber Yolu Derneği'yle birlikte artık geleneksel hale gelen siyer yarışmasını bu yıl da düzenleyerek Efendimiz'i ve O’nun getirdiği ilahi mesajların tanıtılmasına katkı sunmaya çalıştık. Bu vesileyle herkes onu okuyor yarışmasına katılan tüm peygamber sevdalılarını kutluyor, dereceye girenleri de tebrik
ediyorum. Ayrıca Kitap Okuyan Bilir yarışmasına katılan tüm öğrencileri kutluyor, onlarının bu yarışmaya katılmalarını teşvik eden öğretmelerine ve ailelerine teşekkür ediyorum." dedi.
Yoğun ilgiden dolayı bazı vatandaşların ayakta izlediği program, Ahmet Bozkuş’un Efendimiz Hayatından kesitler anlatıldığı şiir dinletisi, Kemal Kutlu'nun seslendirdiği ilahiler ve katılımcıların getirdikleri salatu selam ile tamamlandı.
"Herkes O' nu Okuyor" yarışmasında dereceye giren 52 kişiye ve "Kitap Okuyan Bilir" yarışmasında dereceye 62 öğrenciye umre, bisiklet, kol saati, zekâ oyunları ve kitaplardan oluşan toplamda 114 kişiye ödülleri takdim edildi.