Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur, Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) desteğiyle yapacakları yeni hizmet binasını 2016 yılında hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Şu anda kullandıkları baro yerinin çalışmalarını rahat şekilde yapmalarına uygun olmadığını belirten Timur, "Yeni hizmet binası ile baromuz ve avukatlarımız mesleğimize yakışan bir ortama kavuşmuş olacak." dedi.

Van Barosu hizmet binası ve sosyal tesisi yapımı ile ilgili bilgi veren Baro Başkanı Avukat Murat Timur yaklaşık iki yıllık süren girişimleri sonunda projeyi sonuçlandırdıklarını söyledi. Van Barosu'nun ve avukatlarının sosyal aktivitelerde bulunacağı modern hizmet binasına kavuşacağını kaydeden Timur, "Geçtiğimiz yıl eylül ayının sonunda bizim belirlediğimiz arsayı Türkiye Barolar Birliği satın aldı. Alınan bu arsa yaklaşık iki dönümdür. Arsa üzerinde baromuzun hizmet binası içinde aynı zamanda avukatlarımızın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donatılar olacak. Arsanın imar durumuna göre 5+1 hizmet binası yapmayı düşünüyoruz. Sosyal bölümde cafe, restoran, fitness ve diğer birimler yer alacak. Hizmet binamızda genel kurul, toplantı, konferans, meslek içi eğitim çalışmalarının da yapılacağı, Van’daki sivil toplum kuruluşlarının da yararlanabileceği çok amaçlı bir salonda planlıyoruz. Van’da bu tür çok amaçlı salon eksikliği var, bizde bunu gidermek adına hizmet binamızın içinde çok amaçlı bir salon yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yeni hizmet binasının yapımının Van Barosu’nun imkanları ile yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Av. Murat Timur, "Van Barosu'nun üyelerinden aldığı aidatlar dışında hiçbir geliri bulunmamaktadır. Binanın arsasını satın alan Türkiye Barolar Birliği binanın yapımında da bize destek olacak. Hedefimiz bu yıl içerisinde temelini atmak. Türkiye Barolar Birliği hizmet binalarının yapımı ve tamamlanmasında çok hızlı hareket etmektedir. Böyle bir avantajımızda var diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Van Barosu’nun hızla büyüdüğünü söyleyen Timur, "Baromuz hızlı bir şekilde büyümektedir. 2001 yılında avukat sayımız 70-80 civarıydı, şuan 330 avukatımız, yaklaşık 130 stajyerimiz var. Adliye binasında kullandığımız yerimiz ve baro büromuz çalışmalarımızı rahat şekilde yapabileceğimiz düzeyde değildir. Yeni hizmet binası ile baromuz ve avukatlarımız mesleğimize yakışan bir ortama kavuşmuş olacak." diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Mali Genel Kurulu mayıs ayı içerisinde Van’da gerçekleşeceğini belirten Timur, "TBB de bu anlamda hızlı bir çalışma içerisindedir. Yaklaşık 79 baro, 500’ye yakın delege ve bu delegelerin konukları ile birlikte yaklaşık 800 kişi Van’da olacaklar. Van çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Bu nedenle TBB bu genel kurul öncesi de yeni yapılacak hizmet binamızda önemli bir mesafe alınmasını istiyorlar. Planlamamız 2015 yılı içerisinde hizmet binamızın temelini atmak, 2016 yılında hizmete açmaktır." dedi.