Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Biz yarınlarımıza büyük umutla bakıyoruz. İstikrarın kalıcı hale gelmesi için de 16 Nisan'ın bizlere anlamlı bir 'Evet' olarak, o akşam sandıkların anlamlı bir 'Evet' olarak destek olması gerekir." dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş'ta AK Parti İlçe Teşkilatı binası ve "Evet" ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın "Evet" oyları bakımından ve teşkilat bakımından da en güçlü olduğu bir şehir olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın her zerresi aynen istiklal mücadelesinde olduğu gibi memleketin bundan sonraki istiklal mücadelesinde ve istikbal mücadelesinde de başı çekmek zorunda olduğunu dile getiren Kaynak, "Maraş başı çekmezse inanın Türkiye'de büyük başarıyı yakalayabilmemiz o derece de zor olacaktır. Yarına umutla bakıyoruz." dedi.

Milletin 15 Temmuz'daki destansı mücadelesine dikkat çeken Kaynak, etrafımızdaki istikrarsızlığın o devletlere nelere mal olduğunu çok iyi gözlemlendiğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, şunları kaydetti:

"Türkiye 16 Nisan'da yapılacak referandumla hükümet sistemini değiştirmekle uğraşırken bir yandan özellikte terörle etkilenen bölgelerde yeni başlattığı kalkınma programlarıyla hızlıca icraatlarını yapıyor. Yarın dünya küçülürken 1915 Çanakkale Köprümüzün temeli hep beraber atılacak. 2016 yılında önemli sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. 2017'de Avrasya Tüneli, Yavuz Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü milletimizin hizmetinde ve Çanakkale Köprüsü'nün temelini atarak geriyoruz. Biz yarınlarımıza büyük umutla bakıyoruz. İstikrarın kalıcı hale gelmesi için de 16 Nisan'ın bizlere anlamlı bir 'Evet' olarak, o akşam sandıkların anlamlı bir 'Evet' olarak destek olması gerekir. Yaptığımız bütün çalışmaların tek bir hedefi var, gerçekten milletimizin refahı, insanımızın mutluluğu. 16 Nisan için Kahramanmaraş'ı aynen istiklal mücadelesinde olduğu gibi milletimizin gelecek mücadelesinin de başkenti yapacağımıza inancımı bir kez daha ifade ediyorum." 

HABER FOTOĞRAFLARI

- Bakan Tüfenkci'nin sözleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu partiyi kurduğunda "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini hatırlatarak gerçekten de AK Parti kurulduğundan bu yana hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını ve olmayacağını söyledi.

"Ne yollar eskisi gibi kaldı ne hastaneler eskisi gibi kaldı, ne demokrasi eskisi gibi kaldı, ne de insan hakları eskisi gibi kaldı. Her alanda biz Türkiye'yi 5 kat büyüttük." diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz iktidara geldiğimizde koalisyonların yıkıcı etkilerini yaşıyordu bu ülke. Bu ülke tam 49 milyar dolarlık banka enkazıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu ülke geçmişteki iktidar mücadeleleri dolayısıyla, çift başlılıklar dolayısıyla bir gecede bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla beraber bir günde tam 130 bin kişinin iş yerinin kapandığını ve iflas ettiğini gördü. İstiyoruz ki bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmasın, sistem arızaları nedeniyle parlamenter sistemin getirmiş olduğu sıkıntılarla bu millet uğraşmasın, bedelini bu millet ödemesin. Biz istiyoruz ki her meselede sorunları çözüp torunlara havale etmiyorsak Türkiye'yi de sağlam bir şekilde emin bir şekilde, torunlara emanet etmek istiyoruz. Bunun için gençlerin de önünü açıyoruz. Bunun için biz gençlere güveniyoruz."

Tüfenkci, 16 Nisan'da gidip AK Parti için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy istemeyeceklerini belirterek, "Biz bu memleket için oy isteyeceğiz, gelecek için oy isteyeceğiz." diye konuştu.

Açılışta, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ömer Ünal, İl Başkanı Ahmet Özdemir ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici konuşma yaptı.