İslam Dünyası Dayanışma Platformu sözcüsü Haki Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin, "AK Parti halkın hazır olduğunu hissettiği dönüşümü gerçekleştiriyor ve halka rağmen bir şey yapmayı düşünmüyor" dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki demokratikleşme meselesinin yavaş işleyen bir tabiata sahip olduğunu söyledi.

Akşamdan sabaha devrim niteliğinde işler yapmanın önceki Türkiye'deki siyasi rejimin jakoben anlayışına bağlı bir şey olduğunu savunan Demir, şunları kaydetti:

"Gerçekten demokratik dönüşümü demokratik güçlerle yapmak gerekiyorsa tedricen yapılması gerekiyor. Bu paketle ilgili kamuoyunda iki tür değerlendirme var. Bazıları memnun bazıları da kifayetsiz olduğu istikametinde görüş sergiliyorlar. Hükümet, demokratikleşme sürecini slında milimi milimine tespit ediyor. Kamuoyu araştırmalarıyla halkın ne kadar hazır olduğu gibi tespitler yapıyor. Ona göre paket hazırlıyor. Demokratikleşme paketi zamanlama bakımından ihtiyacın artık eşiğe geldiği hadiseleri ihtiva ediyor. Yani bunlar bundan sonra ertelenemezdi."

Hükümetinin kamoyunu iyi analiz ederek çalışma yaptığını dile getiren Demir, "AK Parti halkın hazır olduğunu hissettiği dönüşümü gerçekleştiriyor ve halka rağmen de bir şey yapmayı düşünmüyor. Bu paketteki maddelerin tamamı halkın hazırlandığı maddeler. Kamuoyu araştırmalarında yüzde 75 destek verildiğini söylemelerinin sebebi de kamuoyundan alınan destekten dolayıdır" ifadelerini kullandı.

Başörtüsü meselesinin özellikle 11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde acilen çözülmesi gereken işlerden biri olduğuna dikkati çeken Demir, bu sorunun Türkiye'deki mevcut güç dengelerinin buna fırsat vermediği için bu kadar bekletildiğini ileri sürdü.

Demir, AK Parti ile MHP'nin başörtüsü için anayasa değişikliği yaptığını sözlerine ekledi.