Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Andımız tartışmaları nedeniyle eleştirilerin odağı haline gelen Milletvekili Habibe Öçal'a destek verdi.  Debgici eleştirileri "haksız, mesnetsiz ve yakışıksız" olarak nitelendirdi.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgic imzasıyla yayınlanan basın açıklaması şu şekilde:

Danıştay 8. Dairesinin ‘’Öğrenci Andı’’ hakkındaki kararı ile başlayan süreçte;

Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Habibe ÖÇAL Hanımefendi’nin söz konusu kararın hukukun üstünlüğü ilkesine ve Millet iradesine aykırı olduğuna ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın ardından Milletvekilimize yönelik olarak haksız, mesnetsiz, yakışıksız bir biçimde karalama kampanyası oluşturulmak istenmektedir.

Milletvekilimiz Sayın Habibe ÖÇAL Hanımefendi bizce de haklı bir biçimde söz konusu kararın;

- Hukukun üstünlüğü ilkesine aykırı bir karar olduğunu,
- Millet iradesini yok sayan bir karar olduğunu,
- Vesayetçi yaklaşıma hizmet edecek bir karar olduğunu,
açıkça ifade etmiştir.

Sayın Milletvekilimiz Habibe ÖÇAL ve her birimiz kendimizi Büyük Türk Milletinin eşit parçaları olarak görürüz. Bu anlayış AK Parti kurulduğundan bu yana her ortamda tarafımızdan dile getirilmiştir. Bugün yine grup toplantısında bu görüşümüz Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ‘’Ben Türküm ama Türkçü değilim, dinimizde ırkçılık yasaklanmıştır’’ sözleri ile bir kez daha vurgulanmıştır.

Milletvekilimizin hem hukuki bir gerçekliği hem de duruşumuzu net bir biçimde gösteren ifadelerini; mecrasından uzaklaştırıp Milletvekilimize karşı her türlü hakareti kendisine hak gören zihniyeti kınıyorum.

Bilinmelidir ki ‘’Biz Biriz, Beraberiz Hep Birlikte Türkiye’yiz.’’