Kahramanmaraş Göksun yolu ne zaman açılacak sorusu, K.Maraş halkının en çok sorduğu sorulardan biri.2003'te başlayan Kahramanmaraş - Göksun yolunun 2013'te açılacağı söylenmişti. Ta 2011'e kadar her siyasetçi 2013 tarihini verdi. Ancak daha sonra şartlar değişti ve sırasıyla 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 ve en son 2019 yılında açılacağı sözü verildi. Yolun gecikmesinin nedeni olarak ise Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal ve diğer milletvekilleri güzergahın değişmesi ve yol standardının yükselmesi olarak gösterdiler.

17 yıldır bitmeyen, yol inşaatları nedeniyle onlarca kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği Göksun Yolu 2020 yılına gelmemize rağman bitmedi. Oysa geçtiğimiz aylarda ve yıllarda Ak parti Milletvekilleri Göksun Yolu'nun tamamlanması için 2019 yılı sonunu işaret etmişlerdi.

MAHİR ÜNAL: 2019 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK

"İnşallah bunların da bitmesiyle beraber ki 2019 sonunda tamamlanacak, Kahramanmaraş-Göksun arası yaklaşık 20 kilometre kısalmış oluyor. Biz her şeyden önce Sayın Genel Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu yola yaklaşık 2,5 katrilyona yakın para aktarıldı. Bu yolun bitmesiyle birlikte Türkiye çok önemli bir aksa kavuşacak. Özellikle Kahramanmaraş-Kayseri ve Ankara ulaşımında daha güçlü bir hat, daha çok kullanılan bir aks oluşturmuş olacak. 2019'un sonu itibariyle inşallah bu 5 tünel de kullanıma girecek. İnşallah hepsini beraber açacağız. Kahramanmaraş-Göksun kara yolu, doğu-batı aksında önemli yollardan bir tanesi haline gelecek. Göksun açısından burası çok önemli çünkü Karadeniz-Akdeniz doğrudan bir hat oluşturuluyor. Karadeniz'den Mersin'e kadar uzanan yeni bir yol çalışması var. Göksun hem Karadeniz-Akdeniz hattında hem de doğu-batı hattında bütün yolların kavşağı konumuna gelecek."

İMRAN KILIÇ! 2019 YILI TEMMUZ AĞUSTOS AYI

"Göksun tünellerimizin 6'sı açıldı vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu kullanılıyor. 5 tanesi delindi çalışılıyor, 2 tanesi de ihale aşamasında. Bu tünellerimiz 2019 yılı Temmuz, Ağustos ayında bitirip eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz."

AHMET ÖZDEMİR: GÖKSUN TÜNELLERİ 2019 ARALIKTA BİTECEK

Göksun tünellerinin 2019'un aralık ayında biteceğini taahhüt etmiştik. Tünellerde içi delinmesi bitti şu anda içi yapılıyor. Oradaki müteahhidimiz bu konuda çok özveriyle çalışıyor. Yani personelinde, işinde bir eksiklik yok, zamanında açılacak. Orada asıl sorun Kahramanmaraş çıkışından gökçe mağara kısmına kadardı. Karayolları ekiplerimiz bayram tatili öncesi o güzergâhı yaptılar. Aslında tüneller açıldığında şu anda kullandığımız güzergâh kullanılmayacak. Buna rağmen vatandaşlarımız sıkıntı yaşamasın diye bizde ısrarcı olmuştuk. Bölge müdürlüğümüzle, karayolları şefliğimizle, Kazım Tekinşen'e de teşekkür ediyorum o da çok özveriyle çalıştı ve asfalt yapıldı. Oradaki planlamamızda bir aksama yok. İnşallah 2019 Aralık'ta bitecek.

CİHAT SEZAL: 2019 ARALIK AYINDA TAMAMLANACAK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal 29 Nisan 2019 tarihinde yaptığı açıklamada Göksun yolunun 2019 yılında açılacağını ifade etti.

CELALETTİN GÜVENÇ: BU YILIN SONUNDA SORUNUMUZ KALMAYACAK

Dün son olarak da Göksun yolunu inceledik ve Göksun Belediye başkanımızdan detaylı bilgiler aldık. Bu yılın sonunda Göksun yolumuzda herhangi bir sorunumuz kalmayacak

2019 yılı sonunda açılacağı sözü verilen Göksun Yolu Tünelleri henüz açılmadı ve söz veren milletvekilleri de herhangi bir açıklama yapmadı. Vatandaş 17 yıldır devam eden Göksun yolunun ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. Milletvekillerimizden bu konuda bilgi gelmesi durumunda sayfalarımızda paylaşmaya hazırız.