Güvenç, ziyarette yaptığı konuşmada, AK Parti'nin memur maaşlarını ödeyemez durumda devraldığı Türkiye'yi güçlü siyaseti ve ekonomisiyle dünya konjonktüründe yer alan bir ülke haline getirdiğini söyledi. AK Parti hükümetinin gayri safi milli hasılayı kişi başı 25 bin dolara çıkartmayı hedeflediğini ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     ''İktidara geldiğimizde hazinede 26,5 milyar dolar vardı, bugün 125 milyar dolara çıktı. Güçlü ekonomi ve sanayileşmeyle birlikte gayri safi milli hasıla ise kişi başı 3 bin dolardan 10 bin dolara ulaştı. Önümüzdeki dönemde amacımız bu 10 bin doları 25 bin dolara çıkartmaktır. Bu hedefe ulaşmak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz.''

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, daha sonra partisinin Elbistan ilçe teşkilatını ziyaret etti.
     Güvenç, yaptığı konuşmada, tüm milletvekillerinin halkın ve kentin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini belirtti. Yerel seçimlere bir yıl kaldığını anımsatan Güvenç, ''Önümüzdeki dönemde de yine el birliğiyle çalışacağız ve Elbistan Belediyesi'ni en iyi noktada, en yüksek oyla partimize kazandıracağız. Belediyeyi kazanmakta sıkıntımız yok. Oldukça iyi bir durumdayız. Ancak ne kadar çok yüksek oyla kazanırsak ülkenin birliğine ve beraberliğine o kadar çok katkı sağlamış oluruz'' diye konuştu.
     Güvenç, bundan sonra da Elbistan için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.
     İlçe Başkanı Başkanı Yunus Kaan Kısaca da milletvekillerinin sahada yaptıkları çalışmalardan memnun olduklarını söyledi.
     Ziyarete, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay da eşlik etti.