Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, iktidarın, son torba yasalarla TMMOB’nin örgütlülüğünü dağıtmak ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istediğini söyledi. Kavi, “Torba yasanın içinde AKP’nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB var. Çünkü TMMOB ve Odaları; AKP’nin kentler üzerindeki oyununa karşı durdu, 'Kentsel dönüşüm' adı altında 'rantsal dönüşüme' karşı çıktı.” ifadelerini kullandı.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hasan Emir Kavi, Makine Mühendisleri Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nazım Biçer ile birlikte Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan ve yönetim kurulunu ziyaret etti. AK Parti'nin çıkarmak istediği torba yasanın TBMM gündemine alınmaması yolunda destek isteyen Hasan Emir Kavi, AK Parti’nin torba yasa ile kentsel rantı tek merkezden yandaşlarına dağıtmak üzere 'parası olana imar hakkı' getirdiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun 2009 yılında meslek örgütleri üzerine hazırladığı raporla başlayan baskıların 2015 yılında da sürdüğünü ifade eden Kavi şöyle konuştu: “İktidar, dört yıl önce bir gece yarısı operasyonuyla, yabancı mimar-mühendisleri ülkemiz mimar-mühendislerinden ayrıcalıklı kılacak bir yasa değişikliği yaptı. Üç yıl önce kanun hükmünde kararnamelerle yüzlerce yasa ve yönetmelik değişikliği gerçekleştirdi ve bütün ülkeyi imara açtı, bütün yetkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda topladı. TMMOB’yi otoriter bir tarzda vesayet altına alma yönünde adımlar attı; 2013 Temmuz ayında yine bir 'torba yasa' içinde TMMOB ve bağlı odalarını sınırlamaya yönelik bir yasa değişikliği daha yaptı. İki yıl önceki TMMOB Yasası’nı değiştirme girişimi ise TMMOB ve odalarımızın yürüttüğü kampanya üzerine bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ertelendi. Bu son torba tasarı ile konu tekrar gündeme getirildi. AKP, TMMOB’nin örgütlü gücünden ve tarihinden bihaber olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. TMMOB tarihi bu yasa gibi yıldırma politikalarına karşı, mücadelelerle doludur. TMMOB’nin mücadeleci geleneğini AKP’nin torbasına sığdıramayacaklar. Örgütümüz 2 yıl önce olduğu gibi bu rant yasasını, birlikte mücadele ederek yeniden püskürtecektir. Herkes bilmeli ki; TMMOB, AKP gericiliği, piyasacılığına ve diktasına teslim olmayacaktır.”

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan da TMMOB'ye tam destek olacaklarını açıkladı.