AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, "Yargı eski yargı olsaydı yine aynı şekilde bu günleri bize zindan edebilirlerdi" dedi.

Güvenç, partilerinin 12. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla MADO Sarayı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, askeri ve hukuki alanlardaki yapılan yeniliklerle artık askerin eski asker olmadığını ve durumdan vazife çıkaramadığını öne sürdü.

Türkiye'nin AK Parti iktidarları ile demokratikleşme yolunda büyük mesafeler aldığını belirten Güvenç, şunları kaydetti: "Darbelere dayanak olarak gösterilen  35'nci maddeyi temizledik. Artık askerden de bir yüz bulamadılar. Genelkurmay Başkanı'na çağrı yapıyor, müebbet hapis yedikten sonra. (Sen) diyor (orada hala oturacak mısın? Sessiz sessiz) diyor. O bile onun müebbet hapsinin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor aslında. Ne yapmasını bekliyorsun? Milli iradeye savaş mı açsın? Mahkeme kararlarını, yargı kararlarını tanımasın mı? Ne yapsın orada? Yargı eski yargı olsaydı tabi yine aynı şekilde bu günleri bize zindan edebilirlerdi."

Gezi Parkı olayından ders çıkarmak gerektiğini kaydeden Güvenç, iktidarın güçlü olduğunu, millet idaresinin herzaman arkalarında olduğunu ancak zaafiyete meydan verilmemesi gerektiğni belirterek, problemlerin büyütmeden ve ayrılığa meydan vermeden çözülmesi gerektiğini ifade etti.

"Hukukun olmadığı yerde en çok cezayı ve çileyi vatandaş çeker" diyen Güvenç, hukukun olmadığı yerde en fazla faydalanan insanlar imtiyazlı insanlar olacağını, parti olarak hukuku üstün kılacaklarını kaydetti.

İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise  AK Parti'nin merkeze yaslanan bir parti olduğunu belirterek, rotasının ise her zaman millet olduğunu ifade etti.

AK Parti'ye toplumdan kopuk olan elit tabakanın yön veremeyeceğini vurgulayan Erkoç, "Bu partiye küçümseyerek bakan seçkinler rota çizemez. Bu partiye milletin hukukunu ayaklar altına alan çeteler sirayet edemezler. Zira üzerimizdeki yük aziz milletimizin yüküdür. Üzerimizdeki emanet topyekün milletin emanetidir. Bu yükü yere düşürmedik, allahın izniyle bundan sonrada düşürmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Programa, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve partililer katıldı.